Nogomet

Porto hvata posljednji vlak za ostanak u utrci za naslov prvaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.03.2024.
Porto hvata posljednji vlak za ostanak u utrci za naslov prvaka
Foto: EPA

Benfica i Sporting Lisabon odmaknuli su na vrhu ljestvice portugalskog prvenstva, a Porto će pokušati doći do pobjede s kojom bi ostao u utrci za titulu…

Veliki dvoboj između Porta i Benfice mogao bi eliminirati Porto iz utrke za naslov prvaka. Već sada je u vrlo teškoj situaciji i ne ovisi sam o sebi, međutim nada se kako još uvijek nije sve izgubljeno.

Igraj na Porto - Benfica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas ga očekuje dvoboj u kojem mu igra samo i isključivo pobjeda te bi svaki drugi ishod za Porto vrlo vjerojatno značio i oproštaj od borbe za naslov.

Međutim lako se može dogoditi da Porto i upiše pobjedu pa da mu ona vrlo malo znači na kraju sezone. Naime Benfica je trenutno na vodećoj poziciji na ljestvici s devet bodova više od Porta dok Sporting na drugom mjestu ima sedam bodova više, ali i utakmicu manje. Ukoliko u tom susretu upiše pobjedu, stvorit će vrlo visoku prednost nad Portom, lako moguće i nedostižnu.

Dobar dio tog zaostatka Porto si je stvorio u posljednja četiri kola. U tom razdoblju osvojio je tek pet bodova dok su i Benfica i Sporting u tom istom razdoblju osvojili po deset bodova.

Pobjeda Benfice u današnjem dvoboju Porto bi potpuno izbacila iz utrke za titulu. To znači da bi pobjegla na 12 bodova prednosti što Porto gotovo sigurno neće dostići u posljednjim kolima.

Benfica u ovom susretu traži isključivo sva tri boda kako bi ostala uz rame Sportingu i spriječila da se odvoji na vrhu ljestvice. Forma je na strani Benfice i s pravom se nada bodovima.

Što su rekli

Roger Schmidt, trener Benfice: "Još jedna velika utakmica je pred nama. Nakon gostovanja kod Sportinga u Taca de Portugal, sada nas čeka gostovanje kod Porta. To su dvije najteže utakmice u kojima se možemo naći i učinit ćemo sve da današnji dvoboj zaključimo pobjedom."

Pino da Costa, predsjednik Porta: "Odlučujuća utakmica, svakako jedna od njih. Međutim ako Porto ovdje upiše poraz, za nas je gotovo, više ne možemo do titule prvaka. Svakako imamo šanse ovdje slaviti, ali nema pobjednika prije susreta, postoji samo momčad koja eventualno ima više šansi."

Mjesto, vrijeme, sudac

Porto, Dragao, 21:30

Sudac: Pinheiro

Nedostaju

Porto: Marcano, Tarem, Zaidu

Benfica: Bernat

Prošli dvoboj

Dvije utakmice ove sezone i obje su otišle na stranu Benfice koja ima znatno bolju sezonu.

Prognoza

Porto nije u dobrom trenutku i Benfica se čini bližom pobjedi.

FOTO: EPA/PAULO CUNHA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!