Nogomet

Zekić: 'Bilo je puno dobrih stvari, ali nikako da navučem taj osmijeh to kraja'

Petar Jenjić • nedjelja, 03.03.2024.
Zekić: 'Bilo je puno dobrih stvari, ali nikako da navučem taj osmijeh to kraja'
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Trener Osijeka Zoran Zekić prokomentirao je remi svoje momčadi protiv Dinama. Istaknuo je da je njegova momčad odigrala dobro, da je bilo dosta dobrih stvari, ali da se previše prilika propustilo...

Nogometaši Osijeka danas su ugostili Dinamo na Opus Areni, imali vodstvo sve do 94. minute, ali nisu uspjeli izdržati do kraja. Utakmicu i osvojen bod prokomentirao je za MaxSport trener Zoran Zekić.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da smo imali toliko šansi protiv jednog Dinama u ovakvom izdanju da nitko možda nije ni vjerovao u to. Utakmica protiv Lokomotive, nismo bili kvalitetni, ali smo imali pet mrtvaca i danas opet isto. Promašiti deset takvih u dvije utakmice je puno za svaku ekipu. Naravno da Dinamo ima i kvalitete, da je reagirao s Brodićem, Kulenovićem i Petkovićem u napadu. Nije nam bila ideja da se povučemo, htjeli smo s Mierezom i Matkovićem raditi pritisak na zadnju liniju, ali energetski nije išlo i malo se uvukao strah."

Sandro Kulenović zabio je za bod Modrih.

"Mogli smo tu loptu izbiti, tražili smo dodavanje u toj zoni gdje se to inače ne radi, ali takva nam je sezona. Za sve se moramo ispatiti do kraja, ali ne treba kukati. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih, da je ovo jedan temelj, da znaju kako se trebaju ponašati u svakoj utakmici. Htjeli smo imati vezne igrače na krilnim pozicijama, s Čokajem, Pušićem i Nejašmićem, da budemo jaki na lopti. Mislim da smo to i ostvarili. Imali smo dubinu preko Miereza i dobar priključak. Bilo je puno dobrih stvari, ali nikako da navučem taj osmijeh to kraja. Kad jednom krene tako, teško se iz toga izvući, ali ako si karakter i vjeruješ, treba samo predano raditi. Meni je ovo ohrabrujuće i nadam se da ćemo tako nastaviti."

Osijek je ponovno pokazao svoje domaćinsko lice.

"Ovo je sezona puna turbulencija u klubu gdje su očekivanja bila puno veća, a kad su očekivanja velika, onda su i frustracije isto veće. Sve se to nekako nakupilo i eskaliralo u ovom trenutku. Bilo je i igračkih i trenerskih promjena, navikavamo se na uvjete i novi stadion. Bez ikakvog alibija, ali teško je nakon ovakvog terena doći igrati na neki drugi i ostvariti kvalitetnu pas igru."

Nadaju se promjenama na ljeto.

"Sportski direktor i ja dosta razgovaramo, složili smo se u tome. Želimo napraviti pravu stvar, da profilno ne promašimo za sljedeću sezonu, da budemo što konkretniji i što jači. Treba izdržati sve ove pritiske i sve ove trenutke koji dolaze, koji nisu uvijek najbolji. Posvećeni smo 200 posto, siguran sam da će se to ostvariti i da ćemo pružati bolje igre i biti puno kvalitetniji u tom smislu."

Slijedi gostovanje kod Rijeke.

"Iduće kolo bez Ramona na Rujevici, nažalost bez Miereza. Čokaju je pukla arkada, Jugović je morao na poluvremenu izvan igre jer je dobio jak udarac u kvadriceps, Bukvić je izašao u bolovima. Bit će posla za liječnike. Nadam se da će se svi što prije oporaviti. Nije dobro da jedna ekipa ovisi o Ramonu, kao što mi ovisimo. Ne treba to skrivati, to je tako i morat ćemo pronaći neko rješenje. Volim isticati da u ovome svemu priliku dobivaju mladi igrači u kontinuitetu, tako da su to stvari kojima se trebamo veseliti. Uz pametan rad i dobru selekciju, Osijek može biti puno konkurentniji i stabilniji."

"Prije svake utakmice kada promišljate i radite pripremu, mislite da ste napravili najbolje. Gledaš malo i suparnika, gledao sam danas Rijeku koja je u velikom zanosu. Nama će trebati par dana kako bi smislili što je najbolje i prilagodili se. Mierez daje energiju, pritisak, čuvanje lopte, iako danas nije izvukao nijedan faul, što je raritet", dodao je Zekić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!