Nogomet

Porto razbio Benficu i zadržao nadu za vrh ljestvice

Petar Jenjić • nedjelja, 03.03.2024.
Porto razbio Benficu i zadržao nadu za vrh ljestvice
Foto: EPA

U najvažnijem dvoboju 25. kola portugalskog prvenstva, nogometaši Porta na domaćem su terenu potpuno razbili Benficu. Naime, "utrpali" su čak pet golova...

Večeras je na rasporedu bio 255. "O Classico", najveći derbi portugalskog nogometa, iz kojeg je kao pobjednik izašao Porto koji je na domaćem terenu svladao Benficu rezultatom 5:0. To mu je ukupno 102. pobjeda protiv velikog rivala.

Igraj na utakmice portugalskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Današnjom pobjedom Porto je smanjio zaostatak za drugoplasiranom Benficom na šest bodova i sedam bodova za Sporting Lisabonom koji ima utakmicu manje.

Nakon točno 20 minuta igre Porto je došao do prednosti. Ubačaj iz kornera odbio se do Galena koji je udarcem s pet metara matirao protivničkog vratara.

Isti igrač podeljao je vodstvo svoje momčadi u 44. minuti. Nakon jednog centaršuta Evanilson mu je spustio loptu glavom, a 26-godišnji Brazilac postigao svoj drugi pogodak na susretu.

Galeno nije postigao hat-trick, ali zato je sudjelovao kod trećeg kola svoje momčadi. Asistirao je za Wendella koji je poentirao u 55. minuti.

Dodatan teret gostima bio je i drugi žuti karton Nicolasa Otamendija u 61. minuti, ali ni tu nije bio kraj mukama gostiju. Prvo je Pepe u 75. minuti zabio za 4:0, a konačan rezultat u 91. postavio je Danny Namaso koji je devet minuta ranije ušao u igru.

Posljednji put Porto je upisao ovako visoku pobjedu protiv rivala u sezoni 2010./11. kada je slavio istim rezultatom.

Liga Portugal, 24. kolo:
Porto - Benfica 5:0

FOTO: EPA/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!