Rukomet

Ivan Čupić najavio Kiel: 'Vjerujem da će neki mlađi igrači dobiti određene minute'

Mario Borko • ponedjeljak, 04.03.2024.
Ivan Čupić najavio Kiel: 'Vjerujem da će neki mlađi igrači dobiti određene minute'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rukometaši Zagreba nakon velike pobjede protiv PSG-a i prolaska u nokaut fazu Lige prvaka u posljednjem kolu grupne faze gostuju kod Kiela. Trener Andrija Nikolić i Ivan Čupić najavili su taj dvoboj…

Nakon što su u prethodne dvije sezone ostali za malo kratki, rukometaši Zagreba su nakon pet godina ponovo izborili plasman u daljnju fazu Lige prvaka. U prepunoj Areni Zagreb prošlog je tjedna poražen PSG, a u posljednjem kolu skupine Zagrebaši u srijedu gostuju kod Kiela koji je vodeći u grupi, a u prvom susretu ove dvije momčadi slavio je sa sedam razlike, 23:30.

Igraj na utakmice rukometne Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Još uvijek nismo sigurni oko sastava jer imamo nekoliko sitnih ozljeda. Neki igrači su nam protiv Pariza igrači ozlijeđeni tako da ćemo poslije treninga donijeti konačnu odluku o putnicima. Situacija je dobra, naravno da je Kiel odlična momčad i malo tko kod njih na gostovanju uspije uzeti bodove. Mi smo u dobrom ritmu, napunjeni smo pozitivnom energijom i idemo igrati rukomet pa ćemo vidjeti što će biti“, najavio je utakmicu koja slijedi Andrija Nikolić.

Aktualni prvaci Njemačke u domaćem prvenstvu ne briljiraju, trenutno su na četvrtom mjestu, ali forma je u uzlaznoj putanji. U seriji su od pet pobjeda, a u Ligi prvaka su na čelu skupine i njihov plasman u četvrtfinale je osiguran.

“U Ligi prvaka su sjajni, imaju veliku širinu i omele su ih jedino ozlijede koje su imali na početku sezone. U posljednjim utakmicama su se kompletirali i zaista su dobri. Imaju po dvojicu-trojicu igrača na svakoj poziciji, čvrsti su, jaki i imaju odlične šutere“, zaključio je trener Zagreba.

Kiel je u nizu od šest uzastopnih pobjeda nad Zagrebom. Zagrebaši su zadnji puta slavili 2015., a najraspoloženiji u toj utakmici bio Zlatko Horvat koji se prošlog tjedna vratio u klub. Još nije poznato tko će sve putovati u Njemačku, ali jedan od najiskusnijih u momčad Ivan Čupić vjeruje da je to idealna prilika za mlade igrače da pokažu svoju kvalitetu.

“Zadnja utakmica grupne faze i bilo bi lijepo zaokružiti priču pobjedom. Naš cilj smo ostvarili prolaskom grupe, imamo još dva treninga, dobro ćemo se spremiti i tražit ćemo nove taktičke varijante kako bismo napredovali. Svi igrači koji idu na put će dobiti šansu, od svakog se očekuje neki zadatak i ja vjerujem da će neki mlađi igrači dobiti određene minute, a da ćemo mi kao momčad odigrati dobru utakmicu i vidjet ćemo kako će to završiti. U Kielu je uvijek lijepo igrati, to je jedna institucija, puna dvorana i odlična atmosfera i bit će jedan jako lijep dan za igrati rukomet.“

Čupić je protiv PSG-a zabio četiri gola sa sedam metara, a u prvoj utakmici protiv Kiela postigao je tri: “U nikad težoj grupi Lige prvaka drže kontinuitet od prve utakmice s nama u Areni do sada. Bod im donosi prvo mjesto i nešto lakši ždrijeb. Sigurno da su dobri i da je njihov cilj odlazak na završnicu u Koln. Ekipa puna internacionalac i klub s takvom tradicijom sigurno ne može biti zadovoljan stanjem u prvenstvu i zato će sve karte baciti na Europu.“

Utakmica je na rasporedu u srijedu od 18 sati i 45 minuta, a Zagreb će svog protivnika u nokaut fazi saznati u četvrtak nakon što budu kompletirane utakmice u grupi B.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!