Košarka

Zubac prvi skakač Clippersa u porazu kod Bucksa, Šamanić krenuo u petorci Jazza

Petar Jenjić • utorak, 05.03.2024.
Zubac prvi skakač Clippersa u porazu kod Bucksa, Šamanić krenuo u petorci Jazza
Foto: EPA

Ivica Zubac bio je prvi skakač Los Angeles Clippersa koji su sinoć izgubili na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Luka Šamanić krenuo je u startnoj petorci Utah Jazza koji je bio bolji od Washington Wizardsa...

Milwaukee Bucksi sinoć su igrali bez svog najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpa, ali su ipak došli do pobjede protiv jako konkurentne momčadi. U goste su im stigli Los Angeles Clippersi, a domaćin je rezultatom 113:106 stigao do šeste uzastopne pobjede.

Igraj na Cibona - SC Derby na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo ime pobjedničke momčadi definitivno je bio Damian Lillard s 41 poenom, dok je Bobby Portis dodao 28 koševa i 16 skokova. Bucksi su već 11. utakmicu zaredom igrali i bez ozlijeđenog Khrisa Middletona.

Po 29 poena kod Clippersa su ubacili Paul George (pet skokova) i James Harden (osam asistencija). Ivica Zubac dodao je šest koševa (2/4 za dva, slobodna bacanja 2/2), 11 skokova i četiri asistencije za nešto manje od 24 minute u igri. Bio je najbolji skakač u momčadi.

Washington Wizardsi dobro su se držali u gostima kod Utah Jazza, ali su ipak upisali 15. poraz zaredom. Domaćin je posljednju četvrtinu dobio s 25:14 i na koncu slavio sa 127:115. Gosti su vodili 113:111, pet i pol minuta prije kraja, ali više nisu ubacili ništa iz igre.

Najbolju utakmicu sezone, po pitanju poena, imao je Jordan Clarkson koji je ubacio 38 koševa te dodao deset skokova i sedam asistencija.

23 minute na terenu proveo je Luka Šamanić koji je dodao pet koševa (1/4 za dva, 1/5 za tricu), dva skoka, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i dvije blokade. Hrvatski košarkaš krenuo je u startnoj petorci umjesto ozlijeđenog Laurija Markkanena.

Goste je predvodio Jordan Poole s 32 poena, dok je Kyle Kuzma dodao 23 koša, pet skokova i osam asistencija.

NBA:
Milwaukee Bucks - LA Clippers 113:106
Utah Jazz - Washington Wizards 127:115

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!