Ostali sportovi

WADA suspendirala jedini afrički laboratorij za testiranje na doping

HINA, Petar Jenjić • utorak, 05.03.2024.
WADA suspendirala jedini afrički laboratorij za testiranje na doping
Foto: EPA

Južnoafrički laboratorij za kontrolu dopinga u Bloemfonteinu neće raditi do šest mjeseci jer je Svjetska antidopinška agencija zaustavila sve tamošnje aktivnosti...

Svjetska antidopinška agencija (WADA) suspendirala je jedini afrički akreditirani laboratorij za testiranje na doping zbog brojnih neusklađenosti s međunarodnim standardima.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako je WADA napisala u javnom priopćenju, suspendirala je akreditaciju južnoafričkog laboratorija za kontrolu dopinga u Bloemfonteinu do šest mjeseci. Neka su ograničenja nametnuta u laboratoriju u rujnu, ali ostalim antidopinškim aktivnostima dopušten je nastavak.

No, WADA je objavila da su stručnjaci savjetovali agenciju da suspendira akreditaciju ustanove zbog "brojnih neusklađenosti s međunarodnim standardima za laboratorije", a suspenzija stupa na snagu 1. ožujka.

"Suspenzija zabranjuje laboratoriju obavljanje bilo kakvih antidopinških aktivnosti, uključujući analize urina i uzoraka krvi, s izuzetkom analiza povezanih s hematološkim modulom biološke putovnice sportaša", stoji u priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!