Nogomet

Livaković ruši vratarske rekorde, postao je miljenik Fenerbahčeovih navijača

Filip Mihoković • utorak, 05.03.2024.
Livaković ruši vratarske rekorde, postao je miljenik Fenerbahčeovih navijača
Foto: FaH

Dominik Livaković nastavlja sa sjajnim partijama za Fenerbahče, a sada je srušio vratarski rekord koji u turskom prvenstvu stoji već 16 godina...

Vratar Fenerbahčea, Dominik Livaković, obara rekorde u turskom prvenstvu svojom iznimnom igrom na gostujućim terenima. Najnoviji podaci otkrivaju da je Fenerbahče na gostovanjima u ovoj sezoni neporažen, ostvarivši 13 pobjeda uz jedan remi u 14 utakmica. Dok Edin Džeko briljira u napadu s 18 postignutih golova, Livaković se ističe kao neprikosnoveni čuvar gola s iznimnim postotkom obrana.

Igraj na utakmice turskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi vratar hrvatske reprezentacije ostvario je na gostujućim terenima nevjerojatan postotak obrana od preko 83 posto, zaustavivši 26 od ukupnih 31 udaraca na mrežu. Ovaj postotak čini ga najboljim golmanom u Turskoj u posljednjih 15 godina, a ukupno je primio samo 36 golova u 35 utakmica.

Prema Transfermarktu Livakovićeva trenutna vrijednost iznosi 12 milijuna eura, a taj iznos mogao bi u skorije vrijeme i porasti, budući da će s Hrvatskom za nekoliko mjeseci nastupati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Uz to, The Guardian ga je nedavno uvrstio među najboljih 100 nogometaša na svijetu, stavivši hrvatskog vratara na 71. mjesto liste.

Livaković je karijeru započeo u Zadru gdje je i rođen, a 2012. godine pridružio se akademiji NK Zagreba, gdje je već sa 17 godina počeo braniti za prvu momčad. Sjajnim izvedbama primamio je pozornost Dinama te od 2015. godine brani plave boje zagrebačkog velikana, igranjem za čiji dres je zaslužio i poziv u reprezentaciju.

Za Vatrene je Livaković upisao 51 službeni nastup, a posebno se istaknuo fenomenalnim predstavama na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, kada je Hrvatsku u polufinalu izbacio eventualni osvajač, Argentina, predvođena Lionelom Messijem. Izbornika Zlatka Dalića, kao i sve navijače, veselit će vijesti o sjajnoj formi prvog vratara reprezentacije uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!