Ostali sportovi

Luka Pratljačić do pobjede, dijele ga dvije do Olimpijskih igara

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 06.03.2024.
Luka Pratljačić do pobjede, dijele ga dvije do Olimpijskih igara
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Hrvatski predstavnici u boksu nastupaju na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji. Danas je u ringu bio Luka Pratljačić koji je upisao pobjedu protiv Ukrajinca Dmitra Lovčinskija...

Hrvatski boksač Luka Pratljačić prošao je prvu prepreku u kategoriji preko 92 kilograma na olimpijskim kvalifikacijama u Busto Arsiziju u Italiji.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osječki div je u meču šesnaestine finala s jednoglasnih 5:0 svladao Ukrajinca Dmitra Lovčinskija, boksača iz europskog vrha superteške kategorije. Ukrajinac je bivši prvaka Europe U-22 i nedavni pobjednik velikog međunarodnog Bocskai memorijala u Debrecenu.

Luka je ušao u osminu finala i još ga dva koraka dijele do plasmana na Olimpijske igre. U osmini finala borit će se protiv prvaka Srbije Dušana Veletića koji je dosad na kvalifikacijama u Busto Arsiziju pobijedio u dvije borbe – prvo Kolumbijca, pa Litavca.

Pratljačić će se protiv Veletića boriti u osmini finala u subotu, 9. ožujka poslijepodne.

U četvrtak, 7. ožujka, prve mečeve u Busto Arsiziju imat će Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marko Čalić (92 kg), a Petar Krešimir Knežavić (71 kg) borit će se u svom drugom meču za osminu finala

Ćaćić, olimpijka iz Tokija, u šesnaestini finala boksa protiv Zichun Xu iz Kine, a naš najiskusniji reprezentativac Čalić u šesnaestini finala teške kategorije protiv pobjednika meča između Adriana Paolettija iz Australije i Vagkana Nanitzaniana iz Grčke.

Zadranin Petar Krešimir Knežević, naš najmlađi reprezentativac, koji je nokautom prošao prvo prvo kolo protiv Kenijca Mugandea, borit će se u 1/16 finala protiv Kirgistanca Sirgaka Abdižapara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!