Tenis

Borna Ćorić uspješno otvorio nastup na Indian Wellsu

HINA, Petar Jenjić • petak, 08.03.2024.
Borna Ćorić uspješno otvorio nastup na Indian Wellsu
Foto: EPA

Borna Ćorić izborio je drugo kolo Mastersa u Indian Wellsu. Protivnik hrvatskom tenisaču bio je Sebastian Ofner, Austrijanac je uzeo i set, ali Ćorić je ipak bio bolji u odlučujućem, trećem...

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić uspješno je otvorio nastup na ATP Masters 1000 turniru u Indian Wellsu gdje se plasirao u drugo kolo.

Igraj na Indian Wells na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na premijeri je Ćorić, nakon nešto više od jednog i pol sata igre, nadjačao austrijskog tenisača Sebastiana Ofnera sa 6:2, 3:6, 6:0. Bio je to dvoboj igrača koji su blizu jedan drugome u ovom trenutku na ATP ljestvici, Ćorić je na 35., a Ofner na 38. mjestu.

U prvom setu Ćorić je nakon 2:2 odjurio na 6:2 te osvojio prvu dionicu u kojoj Austrijanac baš ni u ničemu nije mogao parirati. Ofner je, pak, zaigrao dosta bolje u drugom setu gdje je vrlo brzo napravio break prednosti i potom ga čuvao sve do izjednačenja na 1:1 u setovima.

Treći set donio je novi preokret na terenu te je opet Ćorić potpuno dominirao, ovaj put ne izgubivši ni jedan gem na putu do pobjede i prolaska u drugo kolo.

Tamo će Ćorić igrati protiv 25. nositelja Nijemca Jana-Lennarda Struffa koji je bio slobodan u prvom kolu. Njih su dvojica u karijeri igrali pet puta međusobno, a Nijemac trenutačno vodi 3-2.

Indian Wells, 1. kolo:
Borna Ćorić - Sebastian Ofner 6:2, 3:6, 6:0

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!