Nogomet

Baskija protiv Urugvaja igra prvu utakmicu nakon 2020., vodi je Budimirov trener

Mario Borko • petak, 08.03.2024.
Baskija protiv Urugvaja igra prvu utakmicu nakon 2020., vodi je Budimirov trener
Foto: EPA

Trener Osasune Jagoba Arrasate izabran je za izbornika Baskije koji će ovu španjolsku regiju voditi na prvom međunarodnom susretu nakon gotovo četiri godine, a protivnik je Urugvaj...

U Španjolskoj nije neuobičajeno da regije odigravaju međusobne ili međunarodne nogometne susrete, a 23. ožujka na rasporedu je utakmica između Baskije i Urugvaja. Baske će voditi trener Osasune Jagoba Arrasate koji je na klupi tog kluba od 2018. godine.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Urugvajce vodi Marcelo Bielsa koji s ovom španjolskom regijom ima posebna odnos iz vremena kad je vodio Athletic Bilbao, a sada će joj se odužiti s prvom međunarodnom utakmicom nakon 2020. godine.

Baski su tada s 2:1 pobijedili Kostariku, a sada će snage odmjeriti s Urugvajcima koji se spremaju za ljeto kada je na rasporedu Copa America koja se održava u Sjedinjenim Američkim Državama.

Arrasate je prije Osasune u karijeri vodio Real Sociedad i Numanciju, a od srpnja 2018. godine na klupi je kluba za kojeg od 2021. nastupa hrvatski reprezentativac Ante Budimir. Baski su kroz povijest najviše susreta odigrali protiv Meksika čak sedam, a slavili su u pet navrata. Protiv Urugvaja su igrali četiri puta i svaka je reprezentacija upisala po dvije pobjede.

FOTO: EPA/Julio Munoz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!