Nogomet

Petar Sučić odlučio igrati za Hrvatsku, neće se odazvati u reprezentaciju BiH

Filip Mihoković • petak, 08.03.2024.
Petar Sučić odlučio igrati za Hrvatsku, neće se odazvati u reprezentaciju BiH
Foto: Damir Senčar/HINA

Petar Sučić, neizostavni kotačić u planovima Sergeja Jakirovića, bio je članom mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je odlučio nastupati za Hrvatsku...

Mladi veznjak Dinama, Petar Sučić, od danas će nastupati za mladu reprezentaciju Hrvatske, prenose 24Sata. Sučić je do sada nastupao za Bosnu i Hercegovinu, no sjajnim predstavama u plavome dresu zadobio je pažnju HNS-a te je prelazak u kockaste redove dogovorio s predsjednikom Marijanom Kustićem i Stipom Pletikosom.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Podsjećamo, Sučić je prije dolaska u Dinamo surađivao s trenerom Sergejom Jakirovićem u Zrinjskom iz Mostara, a od dolaska u Zagreb, svakom je utakmicom sve bolji, te kontrolom veznog reda te pretrčanim kilometrima podsjeća na još jednog veznjaka Vatrenih, Marcela Brozovića.

U posljednjem susretu osmine finala Konferencijske lige, gdje su Modri na Maksimiru slavili protiv PAOK-a, po mnogima je prevlast sredine terena omogućila slavlje Dinama, a najzaslužniji za istu je upravo mladi veznjak.

Sučiću je tek 20 godina, a ne zna se koliko visok mu je igrački "plafon". Pozicijski zadovoljava uvjete i za klasičnog veznjaka i prednjeg, više napadački orijentiranog veznog igrača, a protiv vodeće momčadi grčkog prvenstva je pretrčao nevjerojatnih 13.5 kilometara.

Iako mu je bratić, Luka Sučić, koji igra u redovima Red Bull Salzburga, već duže vrijeme član mlade reprezentacije Hrvatske, Petar do sada nije bio kontaktiran od strane Saveza, a želja mu je jednom zaigrati zajedno s bratićem u kockastom dresu:

"Razmišljao sam u tom smjeru, ali nitko me nikad nije kontaktirao iz HNS-a. Mlad sam, sretan što igram, a ništa još nisam odlučio. Poziv Hrvatske? E, bilo bi savršeno jednog dana u reprezentaciji zaigrati uz bratića Luku", nedavno je izjavio.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!