Rukomet

Sigurdsson: 'Postoje stvari koje bih želio promijeniti, ali sam isto tako realan po pitanju vremena'

Branimir Korać, HINA • petak, 08.03.2024.
Sigurdsson: 'Postoje stvari koje bih želio promijeniti, ali sam isto tako realan po pitanju vremena'
Foto: Damir Senčar/HINA

Novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson okupio je u petak u Zagrebu veći dio igrača na koje računa za kvalifikacijski turnir za odlazak na Ollimpijske igre koji će se igrati krajem sljedećeg tjedna u Hannoveru.

Hrvatska će u Hannoveru igrati protiv Austrije u četvrtak 14. ožujka, protiv Njemačke u subotu 16. ožujka te protiv Alžira u nedjelju 17. ožujka, a dvije najbolje reprezentacije s tog turnira plasirat će se na Olimpijske igre koje će se od 26. srpnja do 11. kolovoza održati u Parizu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kompletnu momčad imat ćemo u ponedjeljak, nadam se kako se nitko neće ozlijediti tijekom utakmica koje će imati tijekom vikenda i kako ću onda moći izabrati najbolje za Hannover. Sretan sam što ću tijekom ovih dana moći raditi s ovih 10-12 igrača koji jesu ovdje, jer službeno ovo reprezentativno okupljanje počinje u ponedjeljak. Iskoristit ću ovo vrijeme da ih uputim u svoju filozofiju kako pristupam utakmicama", rekao je Sigurdsson koji je prošloga mjeseca na dužnosti izbornika zamijenio Gorana Perkovca nakon lošeg nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Sigurdsson već sada zna kako u Hannoveru neće moći računati na ozlijeđene Davida Mandića, Marka Kopljara i Luku Stepančića, dok će kapetan Domagoj Duvnjak kasniti iz osobnih razloga.

"Trebat će mi više vremena za upoznavanje s igračima, pogotovo onima koji nisu bili na Europskom prvenstvu. Postoje stvari koje bih želio promijeniti, ali sam isto tako realan po pitanju brzine tih promjena. Treba mijenjati stvari korak po korak. Najvažnije je da ne biramo utakmice, da ne kalkuliramo i da u svaku utakmicu ulazimo maksimalno. Posvetit ću se gledanju hrvatske lige i mladih selekcija kako bih pronašao igrače koji će nam moći pomoći u budućnosti", dodao je Sigurdsson za službenu internetsku stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Među pozvanima za turnir u Hannoveru je i iskusni specijalist za obranu Jakov Gojun koji nije bio u kadru za EP.

"Svi znaju koliko ja poštujem ovaj dres i zato sam tu. Sigurdsson je imao rezultate gdje god je radio, karakteran je trener, nije slučajno bio proglašen i najboljim trenerom na svijetu. Vjerujem kako će se i on što prije uklopiti u naš sustav. Najveći je problem što nema vremena, a velik je ulog - Olimpijske igre. Vjerujem da možemo izboriti plasman u Pariz. Austrija je fokus, kasnije ćemo razmišljati o Njemačkoj i Alžiru", rekao je Gojun koji poznaje Sigurdssona iz vremena kada su obojica bila u Njemačkoj.

"Trener mi je već spomenuo tu obranu koja ove sezone jako dobro funkcionira u Ligi prvaka i nadam se kako ćemo ju uspjeti prenijeti u reprezentaciju", dodao je.

Jedna od uzdanica naše reprezentacije trebao bi biti i vratar Dominik Kuzmanović koji ove sezone odlično brani za Nexe.

"Velika su očekivanja kako javnosti tako i nas samih. Mislim da je san svakog od nas nastupiti na OI. Pred nama su tri važne utakmice s novim izbornikom koji sigurno ima nove ideje i planove. I on je i mi smo željni novih izazova. Nema laganih utakmica, ali moramo biti sigurni u sebe i pokazati kako zaslužujemo nastup na OI", izjavio je Kuzmanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!