Ostali sportovi

Legendarni hrvatski teškaš vraća se boksu, novi izazov pronašao je u trenerskoj ulozi

Filip Mihoković • subota, 09.03.2024.
Legendarni hrvatski teškaš vraća se boksu, novi izazov pronašao je u trenerskoj ulozi
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nezaboravna Šaka sa Srednjaka, Željko Mavrović, vraća se u svijet boksa, ali ovoga puta u ulozi trenera. Hrvatski proslavljeni teškaš novi je trener Mahmouda Charra, a debi u trenerskom kutu imat će krajem ožujka...

Nakon izbivanja iz boksa, legendarni hrvatski teškaš, Željko Mavrović, donosi odluku o povratku u ring. Međutim, neće se boriti već će preuzeti ulogu trenera svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBA verziji, Mahmouda Charra. Charr će krajem ožujka braniti naslov protiv Bugarina Kubrata Puleva, a Mavrović vjeruje da zajedno mogu nastaviti pobjednički niz njemačkog boksača:

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo je prvi put da sam stao u nečiji kut kao trener, prije svega zbog toga što doista vjerujem u kvalitetu Charra i smatram da je pred njim još dosta velikih borbi. Suradnja je odlična, razvila se međusobna kemija i vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz."

Charrov kamp, smješten kod Innsbrucka, postao je epicentar uzbuđenja jer se Mavrović priključio treninzima. Ovaj 39-godišnji njemački boksač sirijskog podrijetla priprema se za nadolazeću obranu titule protiv iskusnog bugarskog izazivača, Kubrata Puleva. Susret će se održati 30. ožujka u Sofiji, a pobjedniku će se otvoriti vrata nove boksačke destinacije, Saudijske Arabije.

Mavrović dobro poznaje oba suparnika te je zaključio da nas očekuje pravi spektakl, a pritom je naglasio vjeru u 39-godišnjeg Nijemca, istaknuvši da je pred njim još mnogo borbi unatoč broju godina:

"Iako na pripremama ne sudjelujem od početka, dobro poznajem oba boksača i pratim njihove karijere. Vjerujem da svojim iskustvom i savjetima mogu vrlo praktično pomoći Charru ostvariti pobjedu u Sofiji. Za pripreme imamo doista idealne uvjete, radimo vrlo naporno i vjerujem da ćemo na kraju ostvariti pobjedu, makar u teškoj kategoriji samo jedan udarac može značiti kraj borbe."

"Mahmoud Charr je u dosadašnjoj karijeri pokazao kako ima ogromnu hrabrost i srce, te u svaki meč ulazi bez kompromisa. Isto vrijedi i za njegovog protivnika Puleva, kojeg također dobro poznajem, tako da će to u svakom slučaju biti pravi boksački spektakl. Pristao sam prvi put stati u kut kao trener jer uistinu vjerujem u kvalitete Charra i smatram da je pred njim još puno velikih borbi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!