Nogomet

De Telegraaf: Velika čista u Ajaxu, sva tri Hrvata mogla bi napustiti klub

Petar Jenjić • subota, 09.03.2024.
De Telegraaf: Velika čista u Ajaxu, sva tri Hrvata mogla bi napustiti klub
Foto: EPA

Prema pisanju nizozemskog De Telegraafa, novi sportski direktor Alex Kroes mogao bi napraviti veliku čistku, a čak deset igrača moglo bi u potragu za novim klubom. Među njima i tri hrvatska nogometaša...

Katastrofalnu sezonu i velike promjene doživljava nizozemski velikan Ajax. Nedavno je objavljeno da će na dužnosti sportskog direktora kluba Alex Kroes zamijeniti Svena Mislintata.

Igraj na Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bivši dužnosnik već je optužen za nekoliko kaznenih djela, no prema pisanju "De Telegraafa", ne očekuje se da će za ista odgovarati.

"Dovoljno je pametan da ne napravi nikakva kaznena djela. Prema izvorima iz kluba, zadatak koji je dao Nadzorni odbor nije napravljen dovoljno duboko kako bi se sve te novčane transakcije mapirale iza njega."

Ajax je 115 milijuna eura potrošio na dovođenja igrača, a mnogi bi željeli da velik dio tih istih nogometaša napusti klub. Ističu da su problem ugovori nekim igračima koji vrijede do 2028. godine i plaće koje ne bi nigdje drugo mogli dobiti

Među tim igračima su i trojica hrvatskih nogometaša: Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić, dok se još spominju: Benjamin Tahirović, Georgers Mikautadze, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Anton Gaaei i Gaston Avila.

Svi oni mogli bi promjeniti okolinu, a Ajax bi raskidima ugovora vjerojatno pretrpio i određene financijske gubitke.

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!