Košarka

Sjajna utakmica Davisa, Thunder lako protiv Grizzliesa

Petar Jenjić • ponedjeljak, 11.03.2024.
Sjajna utakmica Davisa, Thunder lako protiv Grizzliesa
Foto: EPA

Odigrano je još sedam utakmica sinoć u NBA ligi. Izdvaja se odlična partija Anthonyja Davisa koji je iskoristio izostanke visokih igrača Minnesota Timberwolvesa, Oklahoma City Thunder stigla je do 45. pobjede, dok su rijetku gostujuću pobjedu upisali Washington Wizardsi...

New Orleans Pelicansi upisali su treću pobjedu zaredom u gostima, a sinoć su slavili kod Atlanta Hawksa sa 116:103. Sada su na omjeru 39-25, dok je Atlanta na 29-35.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trey Murphy III s 28 poena i sedam skokova te Zion Williamson s 27 koševa, šest skokova i sedam asistencija predvodili su Pelicanse. Bogdan Bogdanović s 25 poena i sedam asistencija predvodio je Hawkse.

Nakon 16 uzastopnih poraza, Washington Wizardsi sada su na nizu od dvije pobjede, a sinoć su neočekivano slavili na gostovanju kod Miami Heata sa 110:108.

Do pobjede ih je predvodio Kyle Kuzma s 32 poena i devet skokova, Corey Kispert dodao je 22 koša, pet skokova i šest asistencija. Prvo ime Heata bio je Jimmy Butler s 23 koša.

Tyrese Halliburton (sedam skokova, osam asistencija) i Pascal Siakam (sedam skokova) ubacili su po 20 koševa za Indiana Pacerse koji su slavili u Orlandu kod Magica sa 111:97 i došli na samo jednu pobjedu zaostatka za istim protivnikom koji drži peto mjesto Istoka.

Najbolji je kod Orlanda bio Paolo Banchero s 19 koševa, pet skokova i pet asistencija.

Houston Rocketsi slavili su na gostovanju kod Sacramento Kingsa sa 112:104 na krilima Freda VanVleeta koji je ubacio 22 poena i dodao devet asistencija. Domaćinu nije pomogao ni Domantas Sabonis s 25 koševa, 15 skokova i osam asistencija, ali i devet izgubljenih lopti.

Bez četiri važna igrača, predvođena Donovanom Mitchellom, Cleveland Cavaliersi poraženi su na domaćem terenu od Brooklyn Netsa sa 120:101. Cavsi na raspolaganju nisu imali ni: Maxa Strusa, Dean Wadea i Evana Mobleyja.

Cam Thomas s 29 poena, sedam skokova i pet asistencija predvodio je Netse do pobjede, dok je Georges Niang s 20 koševa predvodio Cleveland.

Jako uvjerljiva bila je vodeća momčad Zapada. Oklahoma City Thunder na domaćem terenu igrao je protiv Memphis Grizzliesa i do 45. pobjede sezone stigao sa 124:93.

Shai Gilgeous-Alexander s 23 poena i šest asistencija te Cason Wallace s 22 koša predvodili su momčad do pobjede. GG Jackson ubacio je 30 poena i dodao šest skokova za Memphis.

Na Zapadu je jako napeto, a to se dodatno zahuktalo pobjedom Los Angeles Lakersa protiv Minnesota Timberwolvesa sa 120:109. Lakersi su sada na omjeru 36-30, isti broj pobjeda imaju Sacramento Kingsi i Dallas Mavericksi, dok jednu više imaju Phoenix Sunsi. Međutim, sve tri ekipe imaju barem dvije utakmice manje od Lakersa.

LeBron James ubacio je 29 poena i dodao osam skokova i devet asistencija. Sjajan je bio Anthony Davis koji je dodao 27 koševa, čak 25 skokova, pet asistencija, sedam ukradenih lopti i tri blokade, iskoristivši izostanke Rudyja Goberta i Karla-Anthonyja Townsa.

Po 25 koševa kod Timberwolvesa ubacili su Naz Reid (pet skokova) i Anthony Edwards (sedam skokova, sedam asistencija).

NBA:
Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 103:116
Miami Heat - Washington Wizards 108:110
Orlando Magic - Indiana Pacers 97:111
Sacramento Kings - Houston Rockets 104:112
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 101:120
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 124:93
LA Lakers - Minnesota Timberwolves 120:109

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!