Nogomet

Riječki heroj protiv Osijeka: 'Idemo pobijediti u svakoj utakmici, naravno da je krajnji cilj biti prvak'

Mario Borko • ponedjeljak, 11.03.2024.
Riječki heroj protiv Osijeka: 'Idemo pobijediti u svakoj utakmici, naravno da je krajnji cilj biti prvak'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Veldin Hodža zabio je tri gola Osijeku u pobjedi 3:0 i tako Rijeku i nakon 26. kola ostavio na vrhu SuperSport HNL-a. Dan nakon utakmice iznio je dojmove i otkrio svoje nogometne uzore...

Rijeka nastavlja pohod prema drugom naslovu prvaka Hrvatske. Izuzev poraza na Maksimiru, Riječani su nakon zimske stanke nanizali osam pobjeda, šest ih je bilo čiste mreže, a na Rujevici im je zadnji gol zabio Slaven Belupo još u prosincu. Veldin Hodža je po dolasku Željka Sopića uglavnom ulazio s klupe, ali je u nastavku prvenstva postao nezamjenjiv. Vrhunac forme doživio je u nedjeljnoj 3:0 pobjedi protiv Osijeka u kojoj je zabio sva tri gola i zadržao svoju momčad na prvom mjestu SuperSport HNL-a.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi hrvatski reprezentativac ovog je proljeća zabio pet golova, više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri, a u razgovoru za Radio Rijeku u emisiji Pod stijenama Kantride iznio je svoje dojmove dan nakon utakmice.

"Bilo je jako puno poziva i poruka sa svih strana. Hvala svima na podršci i nadam se da ću tako nastaviti. Još uvijek nisam svjestan, drago mi je da smo pobijedili, sretan sam zbog golova i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Osijek je imao šansu na početku, srećom nije uspio zabiti, nas je to trgnulo i do kraja smo dominirali te zasluženo slavili. Zahvalio bih se obojici asistenata. Toni je odličan igrač za kojeg se nadam da će nastaviti u ovakvom ritmu i još povećati broj svojih asistencija.

Hodža je igrač koji je potekao u Rijeci, a klub s Rujevice napustio je u dva navrata kada je odlazio na posudbu, najprije u Orijent pa potom u Hrvatski dragovoljac. Do sad je za matični klub skupio 72 nastupa, zabio osam golova i upisao dvije asistencije.

"Mogu se samo zahvaliti treneru i svima u klubu koji su mi omogućili da ostvarim taj san. Na meni je samo da radim kako bih napredovao i nadam se da ću tako i nastaviti. Kod ulaska iz drugog plana zabadam se svaki puta kada osjetim priliku, time želim otvoriti prostor suigračima, a i odvući protivničkog igrača kako bismo imali više prostora u otvaranju igre. Kod drugog gola Marić je sjajno pogodio centaršut, dobio sam loptu točno tamo gdje sam je tražio, rastegao sam se, ali najvažnije je zabiti gol."

Iako je po vokaciji defenzivni vezni ovog je proljeća pokazao da itekako ima osjećaj za ulazak u završnicu iz drugog plana. Sugerira to i pet postignutih golova s kojima se sada na ljestvici strijelaca izjednačio sa suigračima Markom Pjacom, Franjom Ivanovićem i Jorgeom Obregonom.

"Znam da je neobično da ja kao zadnji vezni zabijam toliko puno golova, ali trenutno me trener stavlja na desnu "osmicu". Meni je najvažnije da igram, razvijam se i rastem. Jako sam sretan zbog golova, ali važnije je to da pobjeđujemo i skupljamo bodove. Na treninzima puno radimo na kretnjama i svatko zna tko što radi u nekom trenutku i zbog toga nam je lakše na utakmici. Moramo samo prepoznati situaciju i ono što vježbamo implementirati u pravom trenutku."

Rijeka je do sad osvojila jedan naslov prvaka, bilo je to u sezoni 2016./17. kada je u napetoj utrci bila bolja od Dinama i naposljetku uzela dvostruku krunu. Riječani su još nekoliko puta bili blizu, a neprežaljena sezona je ona 1998./99. kada nisu iskoristili meč loptu protiv Osijeka na prepunoj Kantridi. Ove godine utrka za prvaka je vrlo napeta, u igri su tri ekipe, a klub s Kvarnera je taj koji deset kola prije kraja drži čelnu poziciju.

"Imamo svoj cilj i znamo koji je naš put. Ni s čim ne žurimo, idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo na kraju sezone gdje će nas to odvesti. Nema nikakve pretjerane euforije. Nemamo nikakav psihološki teret, idemo pobijediti svaku utakmicu i naravno da je krajnji cilj biti prvak. Još je puno kola do kraja, puno bodova u igri i treba ići korak po korak."

U sljedećem kolu Sopićeva momčad putuje u Koprivnicu na noge Slavenu. U dvije dosadašnje utakmice Riječani su jednom slavili, u gostima s tijesnih 0:1, a kod kuće su poraženi s 2:4. Prava na kiks u idućoj nemaju, a Koprivničani su protiv Dinama pokazali koliko opasni mogu biti.

"Slaven nas je pobijedio na Rujevici. Ovoga puta bit će potpuno drugačija utakmica, igramo u gostima dobro ćemo se pripremiti i idemo po sva tri boda. Mi njegujemo pas igru, vidjet ćemo kakav će tamo biti teren, ali možemo se svemu prilagoditi. Mislim da nas najviše krasi naš karakter, svi za jednog jedan za sve i to je naše najjače oružje. Pripremit ćemo se i mislim da neće biti problema."

Hodža je za kraj otkrio tko su mu nogometni uzori: "Uzori su mi Luka Modrić i Mesut Ozil, njima sam se oduvijek divio."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!