Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti i ove sezone u finalu Kupa Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 12.03.2024.
Odbojkaši i odbojkašice Mladosti i ove sezone u finalu Kupa Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U srijedu 13. ožujka u Vinkovcima je na programu finale Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U finalu će odbojkašice Mladosti u ZG ogledu odmjeriti snage, baš kao i lani, s Dinamom, u Kupu Hrvatske Snježane Ušić, dok će, također u reprizi lanjskog finala Kupa Hrvatske Vinka Dobrića zaigrati Mladost i Mursa Osijek. Mladostašice i Mursaši brane naslove od prošle godine.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener aktualnih pobjednica Kupa, Darko Nojić, koji je lani u finalu bio u ulozi pomoćnog trenera, pred odlazak u Vinkovce pun je optimizma, a to je, kaže, stav i kompletne ekipe. S naglaskom na – kompletne!

"Idemo po prvi trofej u ovoj sezoni! Nakon finala MEVZA lige, gdje smo osvojili srebro, sada pucamo na zlato. Ekipa je zdrava, kompletna, i s velikom dozom optimizma idemo u finale protiv Dinama, čiju snagu dobro poznajemo."

I lani su se s odbojkašicama Dinama sastali u finalu, tada su slavile Mladostašice s 3:1.

"To je bilo lani, a od tada je bilo mnogo promjena u oba sastava, niti mi niti one nismo više ona lanjska ekipa. No, bilo kako bilo, mislim da smo se dobro spremili za ovo finale, iako nekako osjećamo sav napor ove teške sezone. Naime, liga je izjednačenija no lani, nema utakmice u kojoj se možeš opustiti, u svaku se mora ući sa 100% snage i koncentracije, i u najboljem sastavu, tako da određeni broj igračica koje više igraju osjećaju lagani umor. Ali, kako nama tako je i suparnicama, tako da to nije nikakava alibi, tek činjenica. Mi jesmo pokušavali u posljednje vrijeme malo 'štedjeti' neke naše udarne igračice, vidjet ćemo koliko smo uspjeli u tome da održe svježinu. Iako, finale je već dovoljan motiv da se odigra prava utakmica, bez obzira na ozljede i umor."

Igranje pred TV ekranima, smatra Nojić, samo može doprinjeti pravoj atmosferi finala Kupa Hrvatske.

"Iako moje igračice nisu još toliko iskusne, ipak su kroz sezonu puno naučile i vjerujem da ih prisustvo kamera neće sputati, već da će dobiti još veću motivaciju da se iskažu u što boljem izdanju. Uglavnom, ponavljam, idemo po prvi ovogodišnji trofej u Vinkovce, gdje će, nadam se, dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta."

Tome se nada i njegov klupski kolega, trener odbojkaša Mladosti Ratko Peris:

"Neka bude puna dvorana, pozivam navijače da dođu u što većem broju, to je najvažnije, neka bude praznik odbojke, jer ovo je najbolje što Hrvatske trenutno ima u odbojci, a kome će publika odlučiti dati podršku, manje je važno. Možda će s obzirom na blizinu Osijeka biti više navijača Murse, no mi smo navikli igrati u svakojakim atmosferama, i to nas sigurno neće pokolebati u naumu da pružimo svoju najbolju trenutno partiju."

I da vjerojatno vratite Kup u Zagreb, jer je Mursa Osijek lani slavila s 3:2.

"Obje su momčadi sada u drugačijim sastavima, ovo je nova sezona, nova utakmica… Osječani su tijekom sezone imali problema s ozljedama, promijenili su i trenera, što je donijelo pozitivan šok i sada su u dobroj formi. Ali, naravno da mi idemo po trofej, spremamo se za to, napravili smo dobar skauting, posvećeni smo tom cilju. Želja je ogromna i ništa nećemo prepustiti slučaju."

Osječani su u ovoj sezoni pretrpjeli već pet poraza, i treći su na tablici Superlige, vi se uvjerljivo prvi bez poraza. Znači li to da su Mursaši sve karte bacili na ovo finale, na ovu jednu utakmicu, jer u play offu procjenjuju da imaju manje šansi za trofej?

"Ne znam kako oni razmišljaju, niti se time bavimo, ali svakako mogu reći da i mi želimo ovaj prvi ovogodišnji trofej, najprije Kup pa Prvenstvo."

Njegova momčad u posljednje vrijeme ima problema s ozljedama.

"Točno, imamo igrača koji vuku neke ozljede, Milić prije svih, koji ima longetu na ruci, i doista je pitanje u kojem ćemo sastavu istrčati na teren. No, tko god bude igrao dat će sve od sebe, to je sigurno. Nakon 23 pobjede u nizu želimo i nadalje zadržati taj pozitivan niz."

O tome kako se suprostaviti Osječanima kratko…

"O taktici nećemo sada, iako, mi jako dobro poznajemo njih, kao i oni nas, tako da nekih posebnih iznenađenje u taktici tu zapravo i nema. U svakom slučaju, biti će to jedna prava utakmica dva dobra suparnika, vrijedna finala."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!