Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši i odbojkašice saznali protivnike u kvalifikacijama za EP

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 12.03.2024.
Hrvatski odbojkaši i odbojkašice saznali protivnike u kvalifikacijama za EP
Foto: EPA

Europska odbojkaška federacija (CEV) objavila je sastav kvalifikacijskih skupina za nastup na Europskom prvenstvu 2026. i to za odbojkašice i odbojkaše.

Određeno je tako sedam skupina u muškoj i ženskoj konkurenciji, s po tri reprezentacije, koje će tijekom kolovoza ove i sljedeće godine odigrati međusobno po dva susreta, kod kuće i u gostima.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija smještena je u skupinu D, kao prvorangirana, zajedno s reprezentacijama Estonije i Izraela. Naše se pak odbojkašice nalaze u skupini G, kao drugorangirane, zajedno s nacionalnim selekcijama Rumunjske i Kosova.

Odbojkaši će najprije, 24. ili 25. kolovoza, gostovati u Estoniji, potom 28. ili 29. kolovoza u Osijeku odigrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela. Dogodine, 9. ili 10. kolovoza igraju uzvrat u Izraelu, a 13. kolovoza će ugostiti Estoniju.

Kod odbojkašica, hrvatske reprezentativke najprije gostuju na Kosovu, 17. ili 18. kolovoza 2024. godine, potom će 24. ili 25. kolovoza u Osijeku ugostiti Rumunjsku s kojom će uzvrat igrati 6. kolovoza iduće godine na njihovom terenu. Reprezentaciju Kosova će pak naše reprezentativke dočekati 9. ili 10. kolovoza u Osijeku.

Direktan plasman na Europsko prvenstvo 2026. godine na kojem nastupa 24 reprezentacija osigurat će pobjednici svih sedam kvalifikacijskih skupina te pet najbolje plasiranih drugih reprezentacija. Domaćini EP 2026. za žene su Češka, Švedska i Turska, dok će se EP 2026. za odbojkaše igrati u Rumunjskoj.

Foto: EPA/VASSIL DONEV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!