Rukomet

[VIDEO] Sigurdsson: 'U ekipi se može vidjeti harmonija i prijateljstvo, uzbudljiva su vremena ispred nas'

Petar Jenjić • utorak, 12.03.2024.
[VIDEO] Sigurdsson: 'U ekipi se može vidjeti harmonija i prijateljstvo, uzbudljiva su vremena ispred nas'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Pred hrvatskim rukometašima olimpijske su kvalifikacije, a izbornik Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji će pokušati izboriti Pariz. Istaknuo je da nije bilo puno vremena, ali da je neke svoje ideje pokušao prenijeti ekipe, ali isto tako uzima iste i od igrača...

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za predstojeći kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Puno vremena za pripremu i upoznavanje nije bilo.

Igraj na olimpijske kvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bilo je uspona i padova. Nije bilo lako jer je zadnji igrač stigao jučer. Pokušavamo dati igračima vremena za odmor i da napune baterije jer igramo tri utakmice u četiri dana. Trebaju nam svježi, a neki su igrali za vikend i putovali do ovdje. Fizioterapeuti rade naporno kako bi igrači bili fit. Želimo smisliti plan igre, pokušavam dati svoje ideje momčadi. Naravno, dosta uzimam i od ekipe. Velika je borba pred nama.">

Osim Olimpijskih igara, već je u siječnju sljedeće godine i Svjetsko prvenstvo.

"U ekipi se može vidjeti harmonija i prijateljstvo, ovo je vrlo pozitivno. Uzbudljiva su vremena ispred nas, imamo šansu otići na Olimpijske igre pa nas u siječnju čeka Svjetsko prvenstvo. Ovo će biti dugačak put i nadam se da će biti spremni, igrali pet ili 180 minuta. Nitko ne zna, ali moramo ostati zajedno i boriti se kao ekipa."

"Ići ćemo s 21 igračem zbog sigurnosti. Neki igrači se i dalje muče s nekim manjim ozljedama, moramo imati rezerve. Nadamo se da će sve biti dobro od sutra. Imamo još jedan trening danas i nakon toga idemo u Hannover", nastavio je.

Popis igrača za ovaj turnir neće imati efekta za neke sljedeće.

"Naravno, moram se prilagoditi na igrače u kratkom periodu. Imam mogućnost pogledati utakmice Europskog prvenstva. Ovo nije odluka protiv igrača, nego moje mišljenje za ovaj turnir koje nema efekta za budućnost. Ima dobrih igrača koji kasnije sigurno mogu biti u momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!