Vodeni sportovi

Braća Sinković i Lončarić pripremaju se za novu sezonu: 'Treniramo možda i više nego ikada'

Petar Jenjić • utorak, 12.03.2024.
Braća Sinković i Lončarić pripremaju se za novu sezonu: 'Treniramo možda i više nego ikada'
Foto: EPA

Braća Martin i Valent Sinković te braća Anton i Patrik Lončarić spremaju se za novu veslačku sezonu kojoj su vrhunac Olimpijske igre u Parizu. Sinkovići će se natjecati u dvojcu bez kormilara, a Lončarići u dvojcu na pariće...

Pred nama je nova veslačka sezona u kojoj su svi, očekivano, usmjereni na Olimpijske igre u Parizu. Braća Valent i Martin Sinković veslat će u dvojcu bez kormilara, a formu podižu na Jarunu. Nakon skijaškog trčanja u Italiji, uslijedio je povratak u čamac.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iskoristili smo ovu toplu zimu i već smo od 15. siječnja, čim smo se vratili sa skijanja, u biti išli na vodu. Napravili smo dosta kilometeara što na i odgovara kad smo se vratili u dvojac bez. Onda nam je baš odgovaralo da možemo veslati i zadovoljan sam za sada", rekao je Martin Sinković, prenosi HRT.

"Dugo je trajalo. Baš ta je riječ dobra. I iskusniji vjerojatno. Možda sada i prepoznamo kada nam tijelo traži da malo odmorimo. Na kraju krajeva, posebno ovu olimpijsku godinu kako smo krenuli. Treniramo možda i više nego ikada", dodao je Valent Sinković.

Tu su i braća Anton i Patrik Lončarić koji će na svojim prvim Olimpijskim igrama veslati u dvojcu na pariće gdje se do sada nisu natjecali.

"Nećmo reći da smo baš prezadovoljni, imali smo dosta ozljeda, posebno ja sa zadnjom ložom. Onda je bilo manjih bolesti koje su odvukle malo kilometara. Možemo reći da je zima bila dosta topla i dosta smo vremena bili na vodi. Imamo dosta kilometara, nije nas toliko zatvorilo unutra na ergometar. Pomaka ima, posebno jer smo mijenjali disciplinu", rekao je Anton Lončarić.

"Konkurenciju znamo, ali zapravo i ne. Tako da nam je trenutno poptuno nevažno. Glavni nam je fokus da smo mi tu, da se postavimo zapravo sami sebi, da se možemo nositi s novom disciplinom i da možemo napraviti neki rezultat. Okrenuti smo sebi", dodao je Partik Lončarić za HRT.

Prva regata Svjetskog kupa bit će u Vareseu, a pravi ispit prije Pariza bit će Europsko prvenstvo. Na Olimpijskim igrama svoj je nastup osigurao i Damir Martin u samcu, dok bi se veslačima mogle pridužiti sestre Ivana i Josipa Jurković koje će zadnju priliku za plasman na OI imati u Luzernu u svibnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!