Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 12.03.2024, 21:00 h
Arsenal
Arsenal 4:2(1:0, 1:0, 1:0 pp, 4:2 pen) Porto
Porto

Arsenal boljim izvođenjem penala izbacio Porto!

Petar Jenjić • utorak, 12.03.2024.
Arsenal boljim izvođenjem penala izbacio Porto!
Foto: EPA

Arsenal je izborio četvrtfinale Lige prvaka. Nakon prave drame, dvoboj protiv Porta odlučen je izvođenjem penala...

Dramatično je bilo u Londonu gdje je Arsenal ugostio Porto. U uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka nismo tako brzo saznali tko će proći dalje. Topnici su zabili jedan gol u regularnom vremenu, a takvo stanje na semaforu ostalo je i nakon 120 minuta igre pa su igrači pristupili izvođenju penala.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na kraju je mirniji bio Arsenal koji je u povratničkoj sezoni u Ligu prvaka uspio doći do četvrtfinala. Sva četiri pucača bila su precizna za Topnike, dok dva igrača Porta nisu zabila svoje jedanaesterce.

Iako je u uvodnim minutama Porto imao više loptu u posjedu, prvi je ozbiljnije zaprijetio Arsenal u 13. minuti. Bukayo Saka lijepo je prošao po krilu, ušao u kazneni prostor i opalio, a gostujući vratar uz manje poteškoće otklonio opasnost.

Na drugoj strani udarac je okušao Evanilson tri minute kasnije, ali otišlo je kraj gola. Isti igrač još bolje je pucao u 22. minuti, no dobro je reagirao David Raya. Uslijedio je period bez konkretnijih šansi.

I onda je u 41. minuti Arsenal poravnao ukupni rezultat. Bila je to lijepa kombinacija Martina Odegaarda i Leandra Trossarda, a potonji precizno pogađa suprotni kut, neobranjivo za gostujućeg vratara.

Odegaard je proslavio nakratko pogodak u 67. minuti susreta, ali isti je poništen zbog prekršaja Kaija Havertza nad Pepeom. Odmah nakon toga polukontra Porta, ali udarac Francisca Conceicaa obranio je domaći vratar.

Zanimljivo, prvu promjenu na susretu vidjeli smo tek u 83. minuti kada je u igru ušao Gabriel Jesus i odmah se našao u šansi. Međutim, obranio je Diogo Costa. S obzirom na to da se stanje na semaforu više nije promijenilo, uslijedili su produžeci.

Dodatan period nije nam ponudio prevelike šanse i uzbuđenja; kako na jednoj, tako i na drugoj strani. Nakon još ponešto odmora, uslijedilo je raspucavanje za prolazak dalje.

U drugoj seriji za Porto je pucao Wendell koji je pogodio vratnicu, da bi u četvrtoj seriji Galenu penal obranio Raya. Galeno je u prvoj utakmici zabio za pobjedu, a sada postao tragičar.

Liga prvaka, osmina finala:
Arsenal - Porto 1:0 (penali 4:2)

FOTO: EPA/NEIL HALL

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Sociedad1:2PSG
Bayern3:0Lazio
Manchester City3:1København
Real Madrid1:1RB Leipzig
Barcelona3:1Napoli
Arsenal4:2 **Porto
Atlético Madrid3:2 **Inter
Borussia D.2:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!