Košarka

Stao Dončićev niz, Gaffordov i dalje traje, Mavericksi svladali Šarića i društvo

Petar Jenjić • četvrtak, 14.03.2024.
Stao Dončićev niz, Gaffordov i dalje traje, Mavericksi svladali Šarića i društvo
Foto: EPA

Golden State Warriorsi upisali su četvrti poraz u zadnjih šest utakmica, a sinoć su izgubili na gostovanju kod Dallas Mavericksa kojima je stao niz triple-doubleova Luke Dončića, ali ne i iz ubačaj iz igre Daniela Gafforda...

Dallas Mavericksi igrali su sinoć na svom parketu protiv Golden State Warriorsa i upisali četvrtu pobjedom zaredom. Slavili su sa 109:99 i tako protivniku nanijeli četvrti poraz u posljednjih šest odigranih utakmice.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stao je niz triple-doublova Luke Dončića na sedam, ali to Slovencu sigurno neće biti toliko važno jer je njegova momčad došla do pobjede, ali sigurno će pamtiti probleme s lijevom tetivom zbog koje je izašao iz igre u četvrtoj dionici.

Warriorsi su treću vezanu utakmicu igrali bez Stephena Curryja što se pokazalo s 40 posto šuta iz igre. Bez Curryja momčad je na omjeru 1-2. U kadru nije bilo ni Draymonda Greena, koji je "otpisan" za utakmicu prije samog početka.

Dončić je susret zaključio s 21 poenom i devet asistencija, a momčad je predvodio Kyrie Irving s 23 poena, osam skokova i deset asistencija. Posebno vrijedi izdvojiti Daniela Gafforda koji je šutirao 5/5 iz igre, ubacio deset poena te dodao šest skokova i sedam blokada.

Trenutno je na nizu od 33 vezana ubačaja i pokušava uhvatiti Wilta Chamberlaina koji je 1967. godine postavio rekord od 35 uzastopnih ubačaja bez ijednog promašaja.

Najbolji je kod Warriorsa bio Jonathan Kuminga s 27 koševa, dok je Andrew Wiggins dodao 17 poena i pet skokova. Dario Šarić ostao je bez poena za sedam i pol minuta (0/1 za dva) te je dodao jednu asistenciju.

NBA:
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 109:99

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!