Košarka

Košarkaš Partizana usred sezone napušta klub i odlazi u NBA ligu

Mario Borko • četvrtak, 14.03.2024.
Košarkaš Partizana usred sezone napušta klub i odlazi u NBA ligu
Foto: EPA

21-godišnji Tristan Vukčević, nakon nepune dvije godine provedene u Partizanu, odlazi u NBA ligu i priključuje se Washington Wizardsima u samoj završnici sezone...

Mladi krilni centar Partizana Tristan Vukčević napušta srpsku prijestolnicu i seli u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država. Tamo će se priključiti Washington Wizardsima koji su, nakon što su ostali bez šansi za ulazak u play-off, odlučili uputiti poziv srpskom igraču koji ga je prihvatio, iskoristivši klauzulu u ugovoru i do kraja sezone će umjesto na regionalnim igrati na parketima NBA lige.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vukčević je inače sin nekadašnjeg srpskog reprezentativca Dušana, a zanimljivo posjeduje čak tri putovnice, srpsku, grčku i švedsku. Profesionalnu karijeru je započeo u Real Madridu iz kojeg je 2022. odlučio prijeći u Partizan.

U momčadi Željka Obradovića ove sezone nije skupio puno minuta, u ABA ligi u prosjeku je na terenu boravio 14 minuta, a u Euroligi samo devet. Prošlog ljeta izašao je na NBA draft, a Wizardsi su ga izabrali kao 42. pick druge runde. U Ljetnoj ligi odigrao je četiri utakmica, a skauti Washingtona očito su u njemu prepoznali potencijal zahvaljujući kojem će sada dobiti priliku u najjačoj ligi svijeta.

Partizan i Real Madrid za njegovu akviziciju dobit će nešto više od milijun eura. Vukčević bi u 17 utakmica, koliko je Wizardsima ostalo do kraja sezone, trebao dobiti određenu minutažu kako bi što spremniji dočekao ljetne pripreme i iduću sezonu u kojoj će klub na njega ozbiljnije računati. Washington je posljednja momčad lige sa samo 11 pobjeda i menadžmentu ne preostaje ništa drugo nego dati priliku mladim igračima i nadati se da će je oni iskoristiti i u budućnosti pomoći franšizi da se vrati u doigravanje.

Ovaj odlazak ne bi trebao pretjerano utjecati na ambicije ni kvalitetu Crno-bijelih koji su u Euroligi u borbi za ulazak u doigravanje, a u ABA ligi na trećem mjestu.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Raul200014.03.2024. u 15:49
    Partizana*
    Raul2000