Tenis

Dino Prižmić i Dominic Thiem predvode sudionike Challengera u Zadru

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 15.03.2024.
Dino Prižmić i Dominic Thiem predvode sudionike Challengera u Zadru
Foto: EPA

Ove godine teniski ATP Challenger turnir u Zadru bit će najjači dosad, konkurenciju na četvrtom izdanju Falkensteiner Punta Skala Zadar Open predvodit će austrijski tenisač Dominic Thiem.

Uz pobjednika US Opena 2020. godine i nekada trećeg igrača na svijetu, na turniru će, na posebno oduševljenje domaćih navijača, nastupiti i Dino Prižmić, jedan od najvećih talenata svjetskog tenisa. Turnirom u Petrčanima ujedno će započeti ovogodišnja serija natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza pod nazivom Croatian Pro Tennis Tournaments.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imamo sjajan popis sudionika ove sezone. Kažu da se dobar glas daleko čuje, a mi smo tijekom prošlih sezona dobili mnogo pohvala igrača za organizaciju i smještaj koji je doista vrhunski, pa je i to sigurno pomoglo da se sada možemo pohvaliti ovakvim igračima", istaknuo je direktor turnira Toni Dujmenović.

"Osim Prižmića u glavnom turniru će od hrvatskih igrača još nastupiti Nino Serdarušić i Matej Dodig, koji su dobili pozivnice, a mogu im se pridružiti i igrači koji će nastupiti u kvalifikacijama", dodao je direktor turnira.

Nagradni fond turnira je 74.825 eura. U nedjelju su na rasporedu kvalifikacije, koje će završiti u ponedjeljak kada će započeti glavni turnir. Falkensteiner Punta Skala Zadar Open je prvo natjecanje iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments, a u tom kalendaru je trenutno 12 turnira, koji će se održati u Petrčanima, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Bolu.

FOTO: EPA/Jonas Ekstromer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!