Tenis

Nikola Mektić osvojio Indian Wells u konkurenciji parova!

Petar Jenjić • petak, 15.03.2024.
Nikola Mektić osvojio Indian Wells u konkurenciji parova!
Foto: EPA

Nikola Mektić osvojio je naslov na Mastersu u Indian Wellsu. U paru s Wesleyjem Koolhofom slavio je protiv španjolsko-argentinske kombinacije Marcel Granollers/Horacio Zeballos...

Odlične vijesti stižu s Indian Wellsa gdje je do nove titule stigao Nikola Mektić u konkurenciji parova. U paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom slavio je s dva puta po 7:6 protiv Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa.

Igraj na teniske mečeve SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mektiću je ovo bilo 44. finale karijere i 28. titula. Na Mastersima mu je bilo okruglo deseto finale i osmi naslov, a prvi s Nizozemcem na ovoj razini. Nakon 250-ice i 500-ice u Aucklandu odnosno Rotterdamu, sada su stigli do treće zajedničke titule.

U prvom setu Mektić i Koolhof nisu dopustili nijednu break šansu protivnicima koji su morali spašavati svoje tri. Igrao se tie-break gdje je hrvatsko-nizozemska kombinacija slavila sa 7:2.

Drugi set isto tako nije donio nijedan oduzet servis. Mektić i Koolhof spasili su tri break šanse protivnika, a španjolsko-argentinska nove dvije prilike. U 13. igri sa 7:4 ponovno je bio uspješniji hrvatsko-nizozemski par.

Zanimljivo, Mektić je već ranije jednom osvojio Indian Wells. Bilo je to 2019. godine upravo s jednim od današnjih suparnika, Zeballosom, a bili su bolji od Lukasza Kubota i Marcela Mela.

Na putu do titule izgubili su samo jedan set, i to od Ivana Dodiga i Austina Krajiceka.

Indian Wells, finale:
Koolhof/Mektić - Granollers/Zeballos 7:6 (2), 7:6 (4)

FOTO: EPA/SANDER KONING

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!