Nogomet

Karoglan nakon šokantnog poraza: 'Negdje se progleda kroz prste, ovdje se nije progledalo'

Mario Borko • subota, 16.03.2024.
Karoglan nakon šokantnog poraza: 'Negdje se progleda kroz prste, ovdje se nije progledalo'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk je na svom terenu šokantno poražen od Lokomotive. Splićani su rano ostali s igračem manje, a nakon utakmice trener Mislav Karoglan nije bio nezadovoljan predstavom svoje momčadi i smatra da su naposljetku presudila dva detalja...

Novi šok za Hajduk i njegove navijače priredila je Lokomotiva. Momčad s Kajzerice je nakon Dinama na Maksimiru srušila i Hajduk na Poljudu, završilo je 1:2, a Bijeli su pretrpjeli težak udarac na svoje šampionske ambicije. Splićani su od 24. minute igrali s igračem manje nakon što je Dino Mikanović isključen zbog dva žuta kartona. Marko Livaja je u nastavku propustio realizirati kazneni udarac, a trener Mislav Karoglan je uvjeren da je najbolji strijelac Hajduka u tome uspio da bi njegova momčad došla do pobjede.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovaj poraz nas je sigurno pogodio. To su bili bodovi na koje smo apsolutno računali. Mislim da smo dobro ušli u susret, da smo imali dobru energiju i kontrolu loptu. Osim Dialla koji je bio totalno van utakmice. Kontrolirali smo posjed i vrlo lagano smo u prvih 20 minuta dolazili u završnu trećinu. Tu nismo bili dobri, a onda se dogodio crveni karton koji nam je bio šok. Jedino što mogu zamjeriti ekipi je taj gol iz kornera gdje ti "svijeća" ne može proći kroz pet metara. Do poluvremena smo se tražili i mislim da smo s igračem manje u nastavku izašli dobro. Stiskali smo ekipu koja je super brza, nema ništa gore nego imati igrača manje protiv momčadi kao što je Lokomotiva. Drugi ključni trenutak bio je nerealizirani kazneni udarac koji bi nas sigurno vratio u igru. Prekasno smo zabili za vratiti se, imali smo deset udaraca s igračem manje, 60 % posjeda lopte i stvarno ne mogu ništa zamjeriti ekipi."

Lokomotiva je u prvom dijelu imala čak 12 udaraca prema vratima Hajduka, ali je na odmor otišla samo s pogotkom prednosti. Bijeli su s druge strane uputili tek dva udarca, a nijedan nije završio unutar okvira gostujućeg gola.

"Ne mislim da nas je Lokomotiva nadigrala. Prvih 20 minuta smo ih maksimalno kontrolirali kroz loptu. Ja sam vidio da smo raspoloženi na lopti i da je ostalo 11 na 11 ja sam uvjeren da bismo pobijedili utakmicu. Da smo zabili gol za 1:1 to bi nas podiglo, vidio sam da je momčad spremna na rizik, ali nije išlo. Vidio sam puno gorih utakmica Hajduka, ali na kraju se piše samo rezultat."

Mikanović je za dva prekršaja dobio dva žuta kartona. Prvi je stigao već u četvrtoj, a drugi u 24. minuti. Trener Hajduka dao je svoje viđenje te situacije: "Oba prekršaja su bila, ali s kartonima je tako da se negdje progleda kroz prste ovdje se nije. Drugi žuti karton je za start u kojem su obojica igrača išla na loptu. Ne želim pričati o suđenju."

Prvi, od dva pogotka Roberta Mudražije, stigao je nakon ubačaja iz kuta. Karoglan je nekoliko puta naglasio da je način na koji je taj gol primljen nedopustiv, ali nije jasno imenovao krivca iako se moglo zaključiti da se radi o vrataru Ivanu Lučiću koji je uoči utakmice bio pod znakom pitanja.

"Gol smo primili jako brzo nakon crvenog kartona i smatram da je loša reakcija kod tog udarca iz kuta bila uzrokovana emocionalnim šokom. Lopta je letjela tri metra od gola i nema se tu ništa više za reći. Neću nikoga razapinjati, Lučić je odradio sve treninge osim jednoga i taj propušteni nije imao nikakav utjecaj na njegovu reakciju.""

Kapetan Livaja nije uspio realizirati kazneni udarac u 55. minuti, a gosti s Kajzerice su to jako brzo kaznili drugim pogotkom. Bio je to njegov četvrti nerealizirani kazneni udarac u dresu Bijelih, a bez obzira na važnost trenutka bivši reprezentativac se odlučio na rizično izvođenje panenkom. Karoglan je to samo kratko prokomentirao:"Vjerojatno je pucao po sredini, ali mu je lopta otišla u lijevo."

Na pitanje može li Hajduk pobijediti svih devet utakmica do kraja prvenstva i značili to da će biti prvak, trener je odgovorio: "Da!"

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!