Nogomet

Čabraja: 'Nezadovoljan sam jer nismo realizirali šanse i zbog toga smo imali probleme do samog kraja'

Mario Borko • subota, 16.03.2024.
Čabraja: 'Nezadovoljan sam jer nismo realizirali šanse i zbog toga smo imali probleme do samog kraja'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Lokomotiva je s 1:2 pobijedila Hajduk na Poljudu i tako nanijela bolan udarac ambicijama splitskog kluba u borbi za naslov. Trener Silvijo Čabraja bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi, a posebno je pohvalio iskusnije igrače...

SuperSport HNL nikada ne razočara, nijedno kolo ne može proći bez nekog iznenađenja, sjajnih poteza, a ponekad i repova kojima se između dva vikenda pune medijski stupci. Pobjeda Lokomotive na Poljudu od 1:2 svakako spada u tu kategoriju. Klub s Kajzerice je šokirao Bijele koji sada za Rijekom zaostaju četiri boda, a sebe je vinuo na četvrto mjesto s tri boda više od Osijeka. Silvijo Čabraja je na konferenciji za mediji primio puno čestitka, ali nije njima djelovao posebno impresioniran nego kao čovjek koji je rutinski odradio svoj posao.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Da smo imali malo više mirnoće u završnici lako smo utakmicu ranije mogli odvesti u sigurne vode. Hajduk nam praktički do posljednjih 15 minuta nije stvorio priliku. Tada su krenuli s dugim nabacivanja prema Livaji koji nam je stvarao probleme. Na poluvremenu smo se pripremili, znali smo kao će nastavak izgledati. Moram čestitati svojim igračima, pa i onima koji su bili na klupi, na želji, žaru i borbi koju su pokazali danas."

Posao je Lokomotivi olakšao crveni karton Dine Mikanovića koji je do 24. minute skupio dva žuta kartona. U apsolutnog heroja zagrebačke momčadi prometnuo se Robert Mudražija koji je sjajnu igru okrunio s dva postignuta pogotka. Zanimljivo rođeni Zagrepčanin je svoj prvi gol u profesionalnoj karijeri zabio upravo na Poljudu i to u dresu sad već zaboravljenog NK Zagreba, u pobjedi 0:2.

"Završnica je falila i u prvom dijelu, mogu reći da su je se neki igrači i bojali. Šotiček, Goričan i Mudražija su s pet metara imali čiste udarce koje nisu uspjeli realizirati. Nezadovoljan sam jer nismo realizirali šanse i zbog toga smo imali probleme do samog kraja utakmice."

Za Lokomotivu je ovo, uključujući kup, četvrta pobjeda u nizu, a od nastavka prvenstva nakon zimske stanke u devet utakmica poraženi su samo jednom, od Rijeke na Rujevici. Čabrajina momčad je u tom periodu dva puta igrala s Dinamom kojeg je na Maksimiru pobijedila 0:3, a na Kranjčevićevoj remizirala s 2:2.

"Proljeće definitivno skupljamo bodove. Ja nisam nezadovoljan ni s jeseni gdje smo odigrali puno neriješenih utakmica u kojima smo vodili do same završnice. Prošlu utakmicu u Splitu smo također izgubili u samoj završnici. Ni u jednom trenutku nisam bio nezadovoljan igrom svojih igrača, a sad nas je malo pomazila i sreća pa smo skupili znatno više bodova nego u prvom dijelu sezone."

Treneru Lokomotive ovo nije prva pobjeda na Poljudu, ali je ponovno morao odgovoriti na pitanje da li mu je ovo najdraža u karijeri: "Svaki put kad pobijedimo nekog od velikih me pitaju je li mi to najdraža pobjeda. Meni je draga i ona protiv Rudeša, tri boda su tri boda. Pobijedit Hajduk u Splitu pred 25 tisuća gledatelja je sjajno, ovo je nogometni grad i gušt je doći na ovaj stadion. Lijepo je pobijediti na Poljudu, ali nije prvi puta, a nadam se ni zadnji."

Loksa je sada na četvrtom mjestu, Osijek je izgubio od Varaždina i zaostaje tri boda. Uz to momčad s Kajzerice je i u polufinalu kupa što znači da do kraja sezone na dva fronta može osigurati nastup u Europi.

"Sve ekipe u nekom trenutku ulaze u krizu. Ja se nadam da se nama to neće dogoditi i da ćemo izboriti Europu. U kupu smo među četiri najbolja i možemo na dva kolosijeka loviti europska natjecanja. Imamo sada tri boda prednosti ispred Osijeka, nadam se da ćemo ju obraniti, ali ima još devet utakmica i daleko je kraj sezone."

Čabraja je odgovorio i na pitanje da li se u budućnosti vidi na klupi Dinama: "Ne razmišljam o tome. Fokusiran sam na rad u Lokomotivi. Ja sam dijete ovog kluba i meni je Lokomotiva iznad svega. Naravno da svaki čovjek voli napraviti iskorak u karijeri, a hoće li to biti Dinamo ili neki klub u inozemstvu to će pokazati vrijeme."

Lokomotiva je klub, koji kao i svaki drugi u Hrvatskoj, živi od prodaje igrača. Ipak čini se kao da njoj odlasci mladih igrača najlakše padaju i da u svakom trenutku imaju spremno novo rješenje.

"Moji igrači su najbolji. Tako i radimo i apsolutno im vjerujemo. Smatram da bi mogli igrati u Dinamu i Hajduku i ne bi s tim imali nikakvih problema. Kada jedni odu drugi dobiju šansu, to je način na koji funkcioniramo. Moj brat je direktor škole, a gospodin Šikić ima puno razumijevanja za mlade igrače i zato iz njih izvlačimo maksimum. Spomenuo bih i Čopa koji je praktički već bio u mirovini, a sada igra na sjajnoj razini. Tu je i Leovac koji je u Osijeku bio otpisan, stariji igrači daju svoj maksimum i očito se u klubu osjećaju dobro."

Sada slijedi reprezentativna pauza, a Lokomotiva nakon nje najprije gostuje u Puli kod Istre 1961, a potom na domaćem terenu u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa dočekuje Rijeku.

"Posebne nagrade za ovu pobjedu neće biti, nije je bilo ni nakon Dinama. Imamo redovnu premiju i nema razlike između protivnika jer bodovi protiv svih vrijede isto", zaključio je Čabraja.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!