Košarka

Cibona dočekuje Zvezdu, Repeša optimist: 'Uvjeren sam da imamo šansu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 16.03.2024.
Cibona dočekuje Zvezdu, Repeša optimist: 'Uvjeren sam da imamo šansu'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

U sklopu 23. kola ABA lige, Cibona u nedjelju, 16. ožujka, dočekuje prvoplasiranu momčad lige, Crvenu zvezdu...

Vukove u nedjelju, 16. ožujka, očekuje jedan od težih zadataka ove sezone. Dočekuju prvoplasiranu ekipu regionalne lige predvođenu grčkim trenerom Ioannisom Sfairopoulosom koji ih je odlično posložio. S druge strane Cibosi, u sezoni ispunjenoj raznih uspona i padova, spremaju se pružiti jak otpor u nadi za još jednom pobjedom. Iako sveukupni međusobni omjer naginje na stranu gostiju (12-33), kada se igra u Zagrebu Cibona bi pobjedom izjednačila omjer koji trenutno stoji na 10-11.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Cibone Dino Repeša najavio je tešku utakmicu, ali izrazio je vjeru u svoju ekipu koja motivirano trenira i čeka svoju priliku za dokazivanjem. Upravo Zvezda dolazi kao prva prilika za dokazivanjem talenta koji se nalazi u ekipi. Očekivanja za regionalnu ligu su veća, što je jasno, zbog pune rotacije koja sputava Cibonu u ostalim natjecanjima.

"Čeka nas prije svega najkvalitetniji mogući protivnik u ABA ligi, a to je Crvena zvezda, ekipa koja je prva i koja će vjerojatno završiti na prvom mjestu u ovoj sezoni. Želimo pokazati puno bolju igru nego što je bilo u domaćem prvenstvu unatoč situaciji u kojoj jesmo i za koju svi znaju pa je nećemo više ni ponavljati, ali sam prilično uvjeren, s obzirom kako dečki treniraju i s kojom su koncentracijom bili na treningu danas, da imamo šansu. Imamo šansu u smislu da budemo što duže u utakmici, da odigramo što kvalitetniju utakmicu", izjavio je Repeša.

U prošloj utakmici domaće lige iz rotacije ispao je još jedan igrač, Filip Bundović, koji ostaje upitan za Zvezdu. No, želja među igračima je velika pa tako i kod Bundovića koji spremno čeka odluku doktora smije li zaigrati.

"Nije iznenađenje za mene da igramo puno bolje u ABA ligi nego u domaćem prvenstvu, jer jednostavno je ta kraća rotacija uzela danak i nažalost u zadnjoj utakmici smo izgubili Bundovića. Vidjet ćemo, nismo još odlučili što ćemo s njim. Bio je na snimanju ramena, još mora s doktorom vidjeti smije li nastupiti ili ne, ali kod njega postoje i želja i volja, no ne smijemo izgubiti još jednog igrača jer bismo se onda doveli u jako opasnu poziciju za nadolazeće utakmice", nastavio je Repeša.

Motivaciju igrača potvrdio je i Matej Bošnjak. Unatoč tome što na papiru Zvezda izgleda kao jača ekipa, Vukovi su spremni pokazati da se s njima ne može poigravati te da su ozbiljna ekipa koja je prijetnja svima. Samopouzdanje igrača bit će ključna stavka u utakmici jer njihov cilj je odigrati što bolje i pokazati da se mogu nositi s ekipom euroligaške razine.

"U goste nam dolazi Crvena zvezda, najbolja ekipa u ABA ligi ove sezone, euroligaška ekipa. Svi znamo kvalitetu njihove momčadi iako i oni imaju nekih izostanaka. Ipak, prva su ekipa u ligi, imaju širinu i svjesni smo da su favoriti, međutim mi smo se dobro pripremili, samopouzdani smo. Želimo se pokazati u najboljem svjetlu pored takve ekipe posebno jer je ispunjena dvorana i to nam je najveći motiv da bi igrali najbolje što možemo. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže", rekao je Matej Bošnjak.

Ovaj susret još je jedan klasik košarke s ovih prostora što pokazuje i velika zainteresiranost navijača.

"Nadam se da će dvorana biti ispunjena i mislim da su to prije svega dečki zaslužili. Uvjeren sam da ćemo kao i u igri protiv Partizana, kad smo imali ogromnu potporu naših navijača, pružiti još jednu dobru predstavu pred ispunjenim Draženovim domom" zaključio je Repeša.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 16. ožujka, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči utakmice. Prijenos uživo možete pratiti na kanalu Arena Sport 1.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!