Nogomet

MLS: Bivši igrač Lokomotive srušio Župarićev Portland, Kreilach do pobjede s Vancouverom

Petar Jenjić • nedjelja, 17.03.2024.
MLS: Bivši igrač Lokomotive srušio Župarićev Portland, Kreilach do pobjede s Vancouverom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvi poraz u sezoni upisali su Portland Timbersi koji su izgubili na gostovanju kod Houston Dynama. Jedini pogodak na susretu postigao je Nigerijac Ibrahim Aliyu...

Do druge pobjede sezone u trećoj utakmici stigli su Vancouver Whitecapsi koji su slavili na gostovanju kod Dallasa s 3:1. Domaćin je tako upisao treći uzastopni poraz.

Igraj na MLS na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su poveli u 25. minuti preko Mathiasa Laborde i asistencije Briana Whitea. Samo četiri minute kasnije prednost je podebljao upravo White, da bi u 40. domaćin smanjio zaostatak preko Sebastiana Lletgeta.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još jedan gol u mreži domaće momčadi, a ovoga puta zabio je Fafa Picault. Za goste je u 83. minuti u igru ušao Damir Kreilach.

Nakon dvije pobjede i jednog remija, Portland Timbersi upisali su i prvi poraz. Na gostovanju kod Houston Dynama izgubili su s minimalnih 1:0 pogotkom nekadašnjeg igrača Lokomotive, Ibrahima Aliyua iz 43. minute.

Za poraženu momčad u početnoj postavi je krenuo Dario Župarić, u 57. minuti zaradio je žuti karton, a izašao u tri minute prije kraja.

Nashville SC slavio je na domaćem terenu protiv Charlotte s 2:1. Poveo je u 32. minuti preko Sama Surridgea i asistencije Taylora Washingtona, da bi osam minuta kasnije Alex Muyl povisio na 2:0 nakon proigravanja Shaqa Moorea.

I jedan i drugi gol bili su ubačaji i odlični trzaji glavom, a Kristijan Kahlina nije mogao puno. U završnici prvog dijela Charlotte je smanjila preko Brechta Dejaegerea, ali više od toga nije išlo. Kahlina je branio cijeli susret za poraženu momčad.

MLS:
FC Dallas - Vancouver Whitecaps 1:3
Houston Dynamo - Portland Timbers 1:0
Nashville - Charlotte FC 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!