Zimski sportovi

Zrinka Ljutić u solidnoj poziciji uoči druge veleslalomske vožnje

Petar Jenjić • nedjelja, 17.03.2024.
Zrinka Ljutić u solidnoj poziciji uoči druge veleslalomske vožnje
Foto: EPA

Gotova je prva vožnja veleslaloma u austrijskom Saalbachu. U posljednjoj utrci sezone u vodstvu je Federica Brignone, dok je Zrinka Ljutić trenutno na sedmom mjestu...

Održana je prva vožnja posljednjeg veleslaloma, a ujedno i jedna od zadnjih utrka Svjetskog kupa za skijašice. U austrijskom Saalbachu u vodstvu je Talijanka Federica Brignone.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Brignone je startala kao četvrta, bila najbrža u svim sektorima i u cilj ušla s vremenom 1.08:38. Iza nje je norveška skijašica Thea Louise Stjernesund s 48 stotinki zaostatka, dok je treća Alice Robinson iz Novog Zelanda s 85 stotinki u plusu.

Kao peta je startala i jedina hrvatska predstavnica danas, Zrinka Ljutić, koja je kroz cilj ušla sa zaostatkom od jedne sekunde i 66 stotinki za vodećom Brignone. To je bilo dovoljno za sedmo mjesto.

Vodeća u ukupnom poretku, Lara Gut-Behrami, trenutno je na osmom mjestu. Već je ranije osigurala Veliki kristalni globus, dok će za Mali globus u veleslalomu morati osvojiti danas bodove. Ima 95 bodova prednosti ispred Brignone.

Veleslalom, 1. vožnja:
1. Federica Brignone 1.08:38
2. Thea Louise Stjernesund +0.48
3. Alice Robinson +0.85
4. Mina Fuerst Holtmann +0.98
5. Ragnhild Mowinckel +1.31
6. Julia Scheib +1.64
7. Zrinka Ljutić +1.66
8. Lara Gut-Behrami +1.67
...

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!