Košarka

Imperativ pobjede pred Krkom i Splitom, gosti u Novom Mestu rade korak prema doigravanju

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.03.2024.
Imperativ pobjede pred Krkom i Splitom, gosti u Novom Mestu rade korak prema doigravanju

U posljednjem susretu 23. kola ABA lige sastaju se Krka i Split. Krka koja se bori za izbjegavanje posljednjeg mjesta, ugostit će Split koji se bori za doigravanje…

I drugi hrvatsko-slovenski dvoboj u 23. kolu ABA lige bit će od velikog značaja. U prvom je Zadar uvjerljivo slavio protiv Cedevite Olimpije i preuzeo je četvrtu poziciju, a Ljubljančane gurnuo na petu, Danas također vrlo bitan susret igraju Krka i Split.

Igraj na Krka - Split na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prognoze i prije početka sezone govorile su kako Krki predstoji borba za ostanak u ligi i da je tu očekuje vrlo težak posao. Na kraju se i ispostavilo da je među najlošijim ekipama lige i do posljednjeg kola čeka je velika borba. S druge strane Split je u borbi za doigravanje te vjeruje kako će ga i dohvatiti.

Domaćin je na posljednjem mjestu na ljestvici i ima četiri pobjede i 18 poraza. Trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza, a pretposljednji Mornar ima pobjedu više. Do ovog kola bili su izjednačeni po broju pobjeda, ali Mornar je slavio protiv Igokee i stavio tešku zadaću pred Krku.

Osim sa Splitom, Krka do kraja sezone igra protiv Igokee u gostima, kod kuće protiv Cedevite Olimpije i u gostima kod Borca. U svakom susretu imat će nadu u pobjedu, posebno jer sve tri momčadi nisu u najboljoj formi.

Split je pak na omjeru 10-12 i trenutno je deveti, a pobjeda nad Krkom izjednačila bi ga omjerom s Igokeom i Studentskim centrom koji imaju pobjedu više. Očajna forma Igokee daje mu nade da može do doigravanja, ali u svakom slučaju pobjeda u Novom Mestu je nužna.

Nakon ovog gostovanja čekaju ga susreti protiv Cibone kod kuće, Mege u gostima io Crevene zvezde kod kuće. Cibona ima dosta svojih problema i tu će Split biti favorit, Mega nije nepobjediva dok ne bi bilo dobro da se o doigravanju odlučuje baš u posljednjem kolu protiv Crvene zvezde.

Što su rekli

Gašper Okorn, trener Krke: " Utakmica protiv Splita je jako bitna i praktički nemamo druge nego pobijediti utakmicu i tako ostati u igri za ostanak u ligi. Svjesni smo toga i s takvim ćemo pristupom ući u utakmicu. Siguran sam da ako budemo igrali kako treba, da možemo pobijediti, vjerujem da ćemo biti spremni za borbu. Jako smo motivirani i moramo dati sve od sebe svih 40 minuta da dobijemo utakmicu, gosti će imati svoje motive jer se i dalje bore za doigravanje, ali nas zanima samo vlastita sudbina. Sve dok možemo samo utjecati na našu sudbinu, moramo razmišljati o tome da idemo u svaku od zadnje četiri utakmice po pobjedu, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Nadam se najboljem."

Mjesto, vrijeme, suci

Novo Mesto, ŠD Leona Štuklja, 18:00

Suci: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Tomislav Vovk

Prošli dvoboj

Split je u prvom dijelu sezone svladao Krku sa 78:74. U zanimljivom dvoboju Derek Funderburk upisao je 16 poena dok je Krku predvodio Jan Špan s 15.

Prognoza

Vjerujemo u pobjedu Splita. Svjesni su Splićani važnosti utakmice, svjesni su i domaćini, ali Split je kvalitetniji.

FOTO: Split/Ivica Čavka

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!