Nogomet

Dalić: 'Znam kolika je Perišićeva želja, ali mora biti oprezan, ne smije žuriti'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.03.2024.
Dalić: 'Znam kolika je Perišićeva želja, ali mora biti oprezan, ne smije žuriti'
Foto: Damir Senčar/HINA

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prvi put ove godine okuplja reprezentaciju. Neće biti u punom sastavu, ali vidi veliku korist od ovog okupljanja.

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu gdje će trenirati do odlaska u Egipat gdje će sudjelovati na turniru s domaćinom, Tunisom i Novim Zelandom.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvenstva su u završnici, pritisak na igračima je velik i dobro će im ovo doći, ne zbog opuštanja, ali za napuniti baterije svakako. Doći će do promjena, ozlijedili su se Šutalo i Baturina, napravit ćemo preglede, ali nećemo forsirati. Ako ima bilo kakvih problema, onda će se vratiti u klubove, tijekom dana ovisno o situaciji s njima, pozvat ćemo nekog s pretpoziva", kaže Zlatko Dalić.

Dominik Livaković jučer je bio meta huligana tijekom i nakon dvoboja u Trabzonu, rasječena mu je brada, zaradio je i udarac u glavu, ali bit će u redu.

"Čuli smo se, dobio je udarac, ali je u redu, spreman, kaže da nije ništa strašno i danas dolazi."

Dolazi i Ante Budimir koji je u sjajnoj formi ove sezone.

"Formom, igrama i golovima se vratio u reprezentaciju, odveo nas na Euro, dat ćemo šansu svima, a veseli me njegova forma. U Španjolskoj zabiti 15 golova i to u ekipi koja nije u vrhu, zaslužio je biti u reprezentaciji. Veseli nas njegova igra, on je neupitan, imat će šansu."

U odnosu na prvobitni plan, došlo je do promjene i lokacije i termina odigravanja utakmica.

"Imali smo prvi plan da to bude Abu Dhabi, višom silom se promijenilo, pa ćemo tek u četvrtak ići tamo. Nova lokacija je možda i bolja, možda bude i više nogometna atmosfera, stadioni su i tamo sjajni, malo nas je poremetilo, ali ništa značajno. I dalje su to dvije utakmice, druženje i opuštanje, ali nas zanima svaka pobjeda i želimo to ostvariti u Kairu. Od Tunisa smo izgubili u Varaždinu 2:1, ovo je šansa za revanš, želim dvije dobre utakmice. Dat ćemo maksimum, ali želim da bude drugačija atmosfera."

Dolazi i Ivan Perišić koji će do četvrtka biti uz reprezentaciju.

"Ivan je s nama i bit će tu do četvrtka, želimo vidjeti njegovo stanje, znamo kako je, ide na bolje, najvažnije je da ne smije žuriti. Znam kolika je njegova želja, ali mora biti oprezan, imali smo puno primjera da su igrači ponavljali operacije, Pjaca, Pivarić, Ivan to zna i neće igrati dok ne bude sto posto spreman. Zdravstvena služba će odlučiti, po meni je jako važno da ne požuri i da ne odigra dok ne bude 100 posto. Očekujem ga u lipnju zdravog, jako nam je bitan, bez njega smo znatno slabiji, željno ga očekujem, molit ću ga da bude racionalan i da ne žuri."

Od igrača koji bi mogli dobiti poziv s pretpoziva, Dalić nema previše izbora.

"Nemam puno izbora, napravit ću sastanak sa stožerom pa ćemo vidjeti. Žao mi je što Luka Sučić ne može biti s nama, da je on spreman sigurno bi bio tu i imao veliku minutažu. Tu je Pašalić iz Rijeke koji je igrao odlično u reprezentaciji, tu su i Ćaleta-Car i Barišić, vidjet ćemo preko dana, imamo i nekih koji su blizu, ali ne igraju puno."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!