Zimski sportovi

KHL: Nakon iznenađenja u prvoj utakmici, Dinamo mora doći do pobjede

Mario Borko • ponedjeljak, 18.03.2024.
KHL: Nakon iznenađenja u prvoj utakmici, Dinamo mora doći do pobjede
Foto: Dea Sajko

U drugoj utakmici četvrtfinala KHL lige Dinamo Moskva u svojoj dvorani dočekuje Traktor Čeljabinsk. Prvi dvoboj završio je iznenađujućom pobjedom gostiju i domaćini u ovoj jednostavno nemaju pravo na kiks…

Reprezentativna stanka u nogometu ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu uvijek teško pada. Ipak utjehu mogu pronaći u drugim sportovima, a jedan od njih je hokej na ledu. U tijeku je završnica KHL lige, a u drugoj utakmici četvrtfinala sastaju se najbolja momčad regularnog dijela sezone Dinamo Moskva i Traktor Čeljabinsk koji je u osmini finala iznenađujuće izbacio Ufu, a u prvom dvoboju u ruskoj prijestolnici priredio je novo iznenađenje, slavio je s 2:4 i tako na Moskovljane stavio veliki pritisak uoči druge utakmice.

Igraj na utakmice KHL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Traktor je do vodstva u seriji stigao sjajnom igrom u prvoj trećini. Iako je Dinamo poveo, momčad iz Čeljabinska je do kraja prve trećine okrenula rezultat u svoju korist i povela s 1:3. U drugoj su otišli na pokazalo se nedostižnih 1:4. Moskovljani su do kraja druge dionice igre uspjeli smanjiti, ali u trećoj su mreže mirovale i završilo je 2:4. Bez obzira na iznenađenje Dinamo je i dalje favorit i u drugoj utakmici jednostavno mora obraniti domaći teren. Da će serija biti neizvjesna sugerirali su i rezultati iz regularnog djela sezone jer iako je klub iz prijestolnice upisao dvije pobjede, oba susreta su bila vrlo izjednačena, a jedan se odlučivao nakon raspucavanja.

Dinamo je drugi najtrofejniji ruski klub u povijesti. Do sad su 11 puta bili prvaci države, a 19 puta su gubili u finalu. Dakako najviše titula ima gradski rival CSKA, čak 37, a k tome je osvojio četiri od posljednjih pet prvenstva. Aktualni prvaci su imali sezonu za zaborav i ispali su već u osmini finala i tu se otvara velika prilika za Dinamo koji na naslov pobjednika KHL lige čeka dugih 11 godina. Regularni dio završili su kao najbolja momčad prvenstva s omjerom 46-22.

U prvom krugu doigravanja dinamovci su pobijedili istoimene rivale iz bjeloruskog Minska. Serija je završila 4:2. u korist Moskovljana, a utakmice su bile vrlo izjednačene. Dimitri Rashevsky najefikasniji je igrač kluba u doigravanju s četiri gola i dvije asistencije.

Traktor pak s druge strane još nikad nije ponio titulu prvaka Rusije, a samo jednom se našao u finalu. Bilo je to u sezoni 2012./13. kada ih je u finalu dočekao upravo Dinamo koji je bio bolji s 4:2 i tako osvojio svoj posljednji naslov do današnjeg dana. Momčad iz Čeljabinska u ovoj sezoni dokazuje tezu da je regularan dio sezone jedna priča, a doigravanje druga. Prvi dio su završili na omjeru 37-31 što je bio deseti najbolji omjer u ligi, a doveo ih je do šestog mjesta u Istočnoj konferenciji.

U osmini finala snage su odmjerili s Ufom koja je završila treća na istoku, a u regularnoj dijelu ih je četiri puta pobijedila. Ipak na startu doigravanja Traktor je odmah u prvoj utakmici napravio iznenađenje i u vrlo izjednačenoj seriji, uz dva gostujuća slavlja, stigao do 2:4 pobjede i četvrtfinale serije protiv Dynama. Maksim Šabanov je najefikasniji igrač ekipe, u regularnoj dijelu je zabio 25 golova i uz to dodao 25 asistencija, a u doigravanju je namjestio šest pogodaka i zabio jedan.

Mjesto, vrijeme, sudac

Moskova, VTB Indoor Arena, 17:30

Nedostaju

Dinamo Moskva: /-

Traktor Čeljabinsk: Andrei Čibisov

Prošli dvoboj

U prvoj utakmici doigravanja Traktor je u Moskvi iznenađujuće slavio s 2:4. Dinamo je uputio gotovo dvostruko više udaraca prema golu (37-19), ali nije uspio pobijediti. Utakmica je bila odlučena već nakon dvije trećine jer u posljednjoj nije bilo golova.

Prognoza

Dinamo je u ovoj utakmici favorit i jednostavno mora doći do pobjede. Iako bi po svemu sudeći trebali gledati izjednačenu utakmicu, Moskovljani bi možda mogli biti vrlo uvjerljivi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!