Nogomet

Mudražija: 'Ne mogu shvatiti Livaju kad svi znamo kako je slavio golove protiv Dinama i Rijeke'

Mario Borko • ponedjeljak, 18.03.2024.
Mudražija: 'Ne mogu shvatiti Livaju kad svi znamo kako je slavio golove protiv Dinama i Rijeke'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U razgovoru za SportKlub, heroj Lokomotivine pobjede protiv Hajduka, Robert Mudražija, prokomentirao je tijek utakmice, sporno slavlje te rasplet borbe za naslov prvaka i četvrto mjesto koje vodi u Europu...

Krenula je reprezentativna stanka i polako se fokus nogometne javnosti okreće prema Vatrenima. Ipak, dok se reprezentativci tek polako okupljaju još uvijek se ne stišavaju tenzije oko proteklog kola SuperSport HNL-a. Medijski prostor Dinamovog sramotnog poraza u Solunu zamijenio je Hajduk koji je na domaćem terenu poražen od Lokomotive, ali potrebno pozornost dobio je i heroj Lokosa Robert Mudražija koji se u razgovoru za SportKlub osvrnuo na pobjedu i sukob s Markom Livajom zbog kojeg je na sebe navukao bijes splitskih navijača.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Osjećaj je izvanredan, ova je utakmica imala velik značaj, kako za nas, tako i za njih. Naravno da se ne događa da svaki dan pobjeđuješ Hajduk i k tome zabiješ dva gola na Poljudu, tako da sam stvarno presretan zbog toga. Mislim da smo mi bolje izgledali do tog crvenog kartona 11 na 11 nego 10 na 11, ali sigurno da je crveni karton imao velik značaj za utakmicu. Mislim da smo kasnije nakon tog uvodnog pritiska imali kontrolu igre i da smo bili malo mirniji mogli smo puno ranije završiti posao."

Mudražija je prvi gol u seniorskoj karijeri zabio upravo na Poljudu. Bilo je to u studenom 2014. godine u dresu Zagreba, a Pjesnici su tada protiv Hajduka slavili s 0:2. Sada gotovo deset godina kasnije u dresu Lokomotive 26-godišnjak je poentirao dva puta, a njegovo slavlje nakon pogotka nije se svidjelo kapetanu Bijelih koji je na putu prema centru igrališta na njega agresivno nasrnuo.

“Mislim da se osjetio isprovociranim s mojim slavljem, ali ne znam otkad se to ne smije slaviti svoj gol pred 20 tisuća koji svi navijaju protiv tebe. Znamo kako je on slavio golove protiv Dinama i Rijeke. Očito se isprovocirao, ne znam zašto. Bilo je to neprofesionalno od njega. Ja se nisam dao isprovocirati, jedino mi nije bilo jasno zašto se ljuti na proslavu gola, ali u redu. Nije da je bilo pogrdnih gestikulacija ili nešto, ali to je njegova stvar.”

Igrač Lokomotive je na društvenim mrežama već bio meta navijača Hajduka kad je u prosincu nakon remija dviju momčadi na Kranjčevićevoj objavio fotografije uz opis “Ustanite Purgeri“. Bio je to slogan kojeg je Dinamo u to vrijeme koristio kao najavu utakmice protiv najvećeg rivala, a Mudražija se na još jačem udaru našao nakon subote i dva gola koji su Bijele udaljili od toliko željnog naslova prvaka.

“To se zna da su Dalmatinci, odnosno hajdukovci jaki na društvenim mrežama, njihov lobij je veliki. Sve to gledam sa smiješkom, dobio sam dosta i ovih pozitivnih poruka. Tako da je bilo svega, ali sve se to sa smiješkom isprati.”

Uz veznjaka ključan igrač u pobjedi na Poljudu bio je vratar Nikola Čavlina koji je upravo Livaji obranio kazneni udarac kod rezultata 1:0 i tako dodatno odškrinuo vrata pobjedi svoje momčadi.

“On je mladi U-21 reprezentativac, ogroman potencijal. Još je ugovorom vezan za Dinamo, ako ga Dinamo vrati naravno da neće pogriješiti. Imati kapetana U-21 reprezentacije je velika stvar i za nas, u odličnoj je formi, isto tako i Šubarić koji čeka svoj red. I jedan i drugi su odlični i to sve zato tako i izgleda.”

Lokomotiva je u Splitu ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu. U tom nizu stigla je do polufinala kupa i četvrtog mjesta u prvenstvu, a nakon zimske stanke Lokosi su u 11 utakmica poraženi samo na Rujevici dok su Maksimir i Poljud napustili slavodobitno.

"Doživjeli smo taj težak poraz od Rijeke, ali mislim da su trenutne igre plod odličnih priprema i tog našeg zajedništva koje se stvorilo kroz te pripreme i pobjede i prolazak u Kupu. To je jedno lijepo zajedništvo. Mi se družimo svakodnevno i izvan terena i na terenu i to daje značaj i našim rezultatima. I trener Čabraja drži to sve na okupu i radi odličan posao. Taj spoj mladosti i iskustva, mislim da je to jednostavno pravi recept za uspjeh Lokomotive i to ove sezone još više dolazi na vidjelo."

Nakon reprezentativne stanke klub s Kajzerice putuje na noge Istri 1961, a na posljednjem gostovanju u Puli pobijedio je s 0:4. Četiri dana nakon toga slijedi polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa koje se igra na Kranjčevićevoj, a protivnik je Rijeka.

"Nama je samo bilo bitno da igramo doma na našem terenu u Kranjčevićevoj, tamo nitko nije siguran i nitko nije bolji od nas. Bit će lijepo da im se na neki način i osvetimo za ovaj jedan poraz koji imamo u ovom periodu tako da smo zadovoljni sa ždrijebom. Utakmica s Hajdukom je imala veliki značaj jer smo znali da je Osijek izgubio i da ovom pobjedom prelazimo u neko vodstvo i sad je sve na nama. Najvažnije je da nastavimo u ovakvom ritmu. Naravno, da se ne uzdižemo, da budemo ponizni i da na kraju uzmemo tu Europu, bilo preko kupa ili preko tog četvrtog mjesta."

Za kraj je popularni "Mudri" dao svoje predviđanje raspleta borbe za naslov prvaka i otkrio planove oko nastavka karijere: “Mislim da je sve otvoreno, svatko ovisi sam o sebi. Došli su sad na tu bodovnu razliku da će doslovno nijanse odlučivati. Sad malo veću prednost imaju Rijeka i Dinamo, ali sve je otvoreno. Odlično se osjećam i u Zagrebu i u Lokomotivi, to se vidi i na mojim igrama koliko sam opušten i neopterećen. Jako sam zadovoljan s trenutnim stanjem stvari."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!