Vodeni sportovi

Težak posao za splitski Jadran, u goste mu dolazi nepobjedivi Pro Recco

Branimir Korać • utorak, 19.03.2024.
Težak posao za splitski Jadran, u goste mu dolazi nepobjedivi Pro Recco
Foto: Milan Šabić/HINA

Pred vaterpolistima splitskog Jadrana je vrlo teška utakmica, u sklopu drugog kola druge faze natjecanja Lige prvaka u goste mu dolazi Pro Recco…

Nakon poraza u prvom kolu u gostima kod Novog Beograda, splitski Jadran u drugom kolu druge faze natjecanja u Ligi prvaka dočekuje Pro Recco. Nepobjedivi Talijani dolaze na Poljud po novu pobjedu, a domaćin će pokušati napraviti iznenađenje.

Igraj na utakmice LEN Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da bi prošao u polufinale, Jadran mora završiti na jednom od prva dva mjesta u skupini što će biti jako teško s obzirom da je u skupini s dva izrazita favorita, Novim Beogradom i Pro Reccom. Beograđani su ga svladali u prvom kolu na svom bazenu s 15:11, a sada u Split dolaze Talijani koji ove sezone nemaju niti jedan poraz u svim natjecanjima.

Međutim niti druga skupina ne bi bila ništa lakša te b i se i kroz nju jako teško došlo do prva dva mjesta. Ovdje Jadranu društvo pravi još Marseille s kojim može igrati, a tamo je pakleno društvo - Barceloneta, Ferencvaros, Olympiakos i Brescia.

No, ovo je Liga prvaka, osam najboljih i tu nema slabog protivnika. U ovakvom društvu do polufinala se ne može doći slučajno i četiri uistinu najbolje momčadi izborit će se u borbi za trofej.

Iako je Pro Recco ovdje veliki favorit, Jadran u svojim redovima ima čak sedmoricu članova zlatne hrvatske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, redom kvalitetne i vrhunske igrače koji mogu stvoriti probleme Talijanima. Velika prednost Pro Recca je širina, njemu je svejedno je li u bazenu netko iz startne postave ili netko s klupe, sve su to sjajni igrači i svi odreda reprezentativci.

Sandro Sukno u Pro Reccu radi odličan posao i ciljevi su jasno postavljeni - osvojiti sve trofeje u svim natjecanjima u kojima sudjeluje. S obzirom na roster kakav posjeduje, to ne bi bilo nikakvo iznenađenje, dapače, to se i očekuje.

Što su rekli

Jure Marelja, trener Jadrana: "O Pro Reccu se sve zna, a sve baš govore i njegovi rezultati, trofeji i uspjesi proteklih godina. Na nama ostaje napraviti sve što je u našoj moći kako bi izvukli pozitivan rezultat. Da će biti teško, to je sigurno, međutim ne mislim i da je nemoguće. Da smo kompletni, mogli bismo stvoriti ozbiljne probleme Pro Reccu, ali nadam se da još uvijek možemo stvoriti probleme", istaknuo je za stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Sandro Sukno, trener Pro Recca: "Idemo pobijediti, to je sigurno. Znam da Jadran ima problema s ozljedama, a sigurno su igrači i istrošeni poslije Dohe, ali znam da im je i motiv igrati protiv Pro Recca. Igraju kod kuće, a svaki poraz doma može biti koban u pogledu šansi za prolazak na Final Four. Sigurno nas čeka motivirana momčad koja ima kvalitetu i ne očekujemo laganu utakmicu, ali opet svjesni smo svoje kvalitete i ukoliko želimo plasman na završni turnir, baš su ova tri boda iz Splita jako bitna."

Mjesto, vrijeme

Split, Poljud, 19:00

Prošli dvoboj

Jadran i Pro Recco bili su zajedno u skupini Lige prvaka prošle sezone, a Pro Recco je slavio u oba susreta. Prvo je u Splitu upisao pobjedu 13:9, a zatim kod kuće 14:7.

Prognoza

Gosti su veliki favoriti i tu nema dvojbe. Dolaze u najjačem sastavu dok je Jadran oslabljen neigranjem Bukića, Čaglja i Gruwella.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!