Tenis

Nino Serdarušić i Matej Dodig uvjerljivi na startu Challengera u Petrčanima

Mario Borko • utorak, 19.03.2024.
Nino Serdarušić i Matej Dodig uvjerljivi na startu Challengera u Petrčanima

Dvojica hrvatskih tenisača koji na turniru nastupaju zahvaljujući pozivnici bili su vrlo uvjerljivi na startu. Serdarušić je pobijedio Francuza Martineaua za nešto više od sat vremena, a Dodigu je Austrijanac Mišolić kod rezultata 7:6 (2), 5:2 za hrvatskog igrača predao meč…

Nakon Dine Prizmića dobili smo još dvojicu predstavnika na Challengeru koji se ovog tjedna održava u Petrčanima. Nino Serdarušić je sa 6:3, 6:1 pobijedio Mattea Martineaua, a Matej Dodig je slavio nakon predaje Filipa Mišolića kod rezultata 7:6 (2), 5:2 za hrvatskog tenisača. Obojica igrača su pravo nastupa na turniru dobila zahvaljujući pozivnici, ali su je vrlo brzo opravdali.

Igraj na Challenger u Zadru na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za Serdarušića je ovo prvi nastup na turniru iz Challenger kategorije u ovoj sezoni, do sad je zapinjao u kvalifikacijama. Odmah na startu turnira imao je težak zadatak protiv 187. igrača svijeta koji je u Zadru bio postavljen za sedmog nositelja, ali 27-godišnji Zagrepčanin ga je praktički “pomeo“ s terena. Već u drugom gemu meča stigao je do breaka prednosti, a iako ju je brzo izgubio, uspio je još jednom oduzeti servis Francuzu i tako sa 6:3 osvojiti prvi set.

U drugom je trenutno 353. igrač svijeta u potpunosti dominirao, tri puta je oduzimao servis protivniku i nakon sata i 12 minuta stigao do 6:3, 6:1 pobjede i osmine finala. Tamo ga čeka Čeh Zdenek Kolar koji je trenutno 233. igrač svijeta.

Dodig je odličnu formu s početka sezone koju je brusio na turnirima iz ITF kategorije prenio i na Challenger razinu. U prvom kolu pobijedio je Austrijanca hrvatskih korijena Filipa Mišolića koji je trenutno 166. igrač svijeta. Četiri godine mlađi i 300 mjesta slabije rangirani hrvatski tenisač upisao je možda i najveću pobjedu u dosadašnjoj seniorskoj karijeri.

Austrijanac je prvi stigao do breka kod rezultata 2:2, ali Dodig je već u idućem gemu vratio izgubljeno. Za to mu je trebalo sedam prilika, ali je naposljetku uspio. Prvi set se rješavao u tie breaku gdje je hrvatski tenisač potpuno izdominirao i sa 7:6 (2) osvojio tu dionicu.

U drugom 18-godišnjak nije dopustio nijednu break priliku protivniku, dva put je oduzimao njegov početni servis i kod rezultata 5:2 kad se spremao odservirati za meč, četvrti nositelj turnira je odlučio predati. Završilo je tako 7:6 (2), 5:2 za Dodiga koji u idućem kolu igra protiv Adriana Andreeva, 254. na svijetu.

Zadar Challenger, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska) – Matteo Martineau (7) (Francuska) 6:3, 6:1
Matej Dodig (Hrvatska) – Filip Mišolić (4) (Austrija) 7:6 (2), 5:2 (ret.)

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!