Nogomet

Mlada reprezentacija oprezno na Andoru: 'Favoriti smo, ali moramo biti maksimalno spremni'

Mihaela Bradovski • utorak, 19.03.2024.
Mlada reprezentacija oprezno na Andoru: 'Favoriti smo, ali moramo biti maksimalno spremni'
Foto: hns.family

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u gostima kod Andore nastavlja s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo...

Svega nekoliko treninga imat će Dragan Skočić na raspolaganju prije kvalifikacijskog dvoboja protiv Andore. Njegov asistent Daniel Šarić očekuje da će Hrvatska nastaviti s dobrim igrama.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Malo je vremena, ali jednostavno moramo i u tako kratkom vremenu napraviti nešto kvalitetno za utakmicu. U kvalifikacije smo ušli dobro, tako da očekujemo da ćemo tako i nastaviti. Protiv Andore smo definitivno favoriti i kvaliteta je na našoj strani, ali moramo biti maksimalno u utakmici da bi tu svoju kvalitetu pretočili u rezultat."

Andora nije jako ime, ali oprez je potreban.

"Nisu više Farski Otoci i Andora kao što su bili prije i ne može se tako lagano pobjeđivati. Ipak se mora kvalitetno pripremiti. Protiv Grčke su kod kuće na knap izgubili s 1:0 i ne očekujemo laganu utakmicu, ali kvaliteta je definitivno na našoj strani i mi tu moramo pobjeđivati."

Nekih posebnih problema s ozljedama nema, neće biti teških treninga, fokus je na taktici.

"Od igrača koji su tu, manje-više svi su u redu, oni koji su igrali u nedjelju imat će malo lakši trening, a s drugima ćemo malo više napraviti. Radit ćemo na taktičkim stvarima, treninzi neće biti prejaki nego će to biše biti taktička priprema za utakmicu."

Nakon Andore slijedi puno teži dvoboj protiv Portugala.

"To će biti sasvim drugačija utakmica, Portugal je vrlo jak, ima odlične individualce i bit će jako teško. Bit će to ujedno i utakmica koja će i odlučivati o prvom mjestu u grupu. Trenutno smo maksimalno fokusirani na Andoru, imamo još dovoljno vremena do Portugala."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!