Nogomet

U-17: Rajić junak Hrvatske u utakmici sa šest golova i četiri penala

Petar Jenjić • srijeda, 20.03.2024.
U-17: Rajić junak Hrvatske u utakmici sa šest golova i četiri penala
Foto: Mario Strmotić/HINA

U kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Njemačke, u borbi za Euro do 17 godina, vidjeli smo šest pogodaka i četiri kaznena udarca. Na kraju su momčadi podijelile bodove, završilo je 3:3...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina danas je odigrala prvu utakmicu u elitnom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na turniru u Portugalu u prvom susretu igrali su protiv Njemačke.

Igraj na Hrvatska - Tunis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to jako zanimljiv dvoboj u kojem smo vidjeli ukupno šest golova i četiri penala. Na kraju je završilo 3:3, a junakom se pokazao Antonio Rajić koji je obranio zadnji penal Njemačke pa su izabranici Marijana Budimira osvojili bod.

Već u petoj minuti susreta Mislav Ćutuk izborio je kazneni udarac i sam ga odlučio izvesti. Protivnički vratar pročitao je stranu, ali nije uspio obraniti snažan udarac. Hrvatska je odlično otvorila dvoboj.

Šest minuta kasnije Njemačka je poravnala, Francis Onyeka pucao je s 15 metara, obranio je Antonio Rajić, ali je na odbijanac natrčao Cenny Neumann i pospremio loptu u mrežu.

Nastavio se veliki pritisak Njemačke, a preokret je stigao već u 20. minuti. Još jednom se na pravom mjestu našao Neumann koji je od stative poslao loptu u gol za 2:1. Asistirao mu je Adin Ličina.

Osim još jedne njemačke šanse, Hrvatska je stajala jako dobro, a do poravnanja je stigla već u 33. minuti. Pogodak za 2:2 postigao je Roko Vojvodić koji je udarcem iskosa matirao Floriana Hellsterna.

Od 56. minute Hrvatska je ponovno prešla u vodstvo. Velik posao napravio je Bruno Durdov koji je ukrao loptu, a na putu prema golu srušio ga je njemački vratar. Novi kazneni udarac za Hrvatsku iskoristio je ponovno Ćutuk.

U 72. minuti vidjeli smo još jedan penal, ovoga puta za Njemačku jer je Kristian Mandić faulirao Montrella Culbreatha. Siguran je s 11 metara bio Francis Onyeka. Deset minuta kasnije iz igre je morao izaći Karlo Pajser zbog ozljede, a Njemačka ubrzo dobila još jedan kazneni udarac.

Igrala se 90. minuta, pucao je Ličina po sredini, sačekao ga je Rajić i obranio njegov penal. Do kraja se rezultat ipak više nije promijenio.

Kvalifikacije za EP (U-17), 1. kolo:
Hrvatska - Njemačka 3:3

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!