Vodeni sportovi

Marko Bijač briljirao u velikoj pobjedi Olympiakosa protiv Fatovićeve Barcelonete

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.03.2024.
Marko Bijač briljirao u velikoj pobjedi Olympiakosa protiv Fatovićeve Barcelonete
Foto: Damir Senčar/HINA

U Ligi prvaka vaterpolista vodi se velika bitka za polufinale, a važnu pobjedu u toj utrci ostvario je Olympiakos koji je svladao Barcelonetu...

I dok su u skupini u kojoj se nalazi splitski Jadran favoriti Pro Recco i Novi Beograd, u drugoj skupini samo Brescia malo zaostaje dok su ostake tri momčadi ravnopravne i vide se u polufinalu.

Netko će tu morati otpasti jer samo dva mjesta vode u polufinale, a u toj boprbi važnu pobjedu ostvario je Olympiakos kod kuće protiv Barcelonete. U prvom kolu Olympiakos je poražen kod Ferencvarosa i bio je pod imperativom pobjede te ju je uspio ostvariti.

Jedan od najzaslužnijih za ovu vrijednu 10:7 pobjedu bio je hrvatski reprezentativci vratar Marko Bijač koji je spustio rampu i upisao 12 obrana.

Jedan pogodak dodao je Luka Lončar, nastupio je i Andro Bušlje koji nije bio među strijelcima, a najraspucaniji bio je kapetan Konstantinos Genidounias s pet golova.

Kod Barcelone koju vodi Elvis Fatović, Ivan Domagoj Zović ostao je bez poogotka, a Alberto Munarriz s tri gola bio je najefikasniji.

U drugom susretu Ferencvaros je slavio kod Brescije s 11:9 uz po dva gola Dušana Mandića, Gerga Feketea te Adama Nagyja. Kod TalijanaMaxwell Irving postigao je četiri gola.

Liga prvaka, drugo kolo:
Olympiakos - Barceloneta 10:7
Brescia - FTC Telekom 9:11

Ljestvica:
1. FTC Telekom 6
2. Olympiakos 3
3. Zodiac CNAB 3
4. Brescia 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!