Nogomet

Ostaje li Džeko u reprezentaciji? 'Ne znam, moram prespavati pa ću vidjeti'

Branimir Korać • petak, 22.03.2024.
Ostaje li Džeko u reprezentaciji? 'Ne znam, moram prespavati pa ću vidjeti'
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Bosna i Hercegovina nije prošla u finale dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstva, Ukrajina je slavila 2:1 u Zenici preokretom u završnici. Nakon susreta razočaranje je bilo veliko, a sve je zanimala budućnost Edina Džeke u reprezentaciji...

Do 85. minute Bosna i Hercegovina imala je u rukama finale play-offa, ali u završnici je pala, primila je dva pogotka i ostala bez nastupa u finalu protiv Islanda koji je eliminirao Izrael.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Komorna atmosfera vladala je u redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine, neki su davali izjave kroz suze, neki nisu imali snage stati pred novinare, a Edin Džeko suočio se s pitanjem ostaje li u reprezentaciji.

"Ne znam, ne znam, vruća je glava i ne bih sada ništa komentirao. Svi smo tužni, moram prespavati pa ću onda vidjeti", izjavio je za kamere BHT1.

Džeko žali i smatra kako je ovo bila jedna od boljih utakmica Bosne i Hercegovine u posljednje dvije godine.

"Glupo je reći, ali bila je jedna od naših boljih utakmica u posljednje dvije godine. Do 75. minute nam nisu zapucali na gol, dali smo sve od sebe, šteta. Primili smo dva naivna gola, ako stojiš blizu igraču, a centaršut dolazi sa strane, ne smije ti zabiti gol. Šteta, malo neiskustvo, malo umor, dosta je tu mladih igrača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!