Automoto

Lando Norris i Charles Leclerc najbrži na prva dva treninga u Melbourneu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 22.03.2024.
Lando Norris i Charles Leclerc najbrži na prva dva treninga u Melbourneu
Foto: EPA

Ovog vikenda na rasporedu je utrka za Veliku nagradu Australije, a rano jutros održana su prva dva treninga. Najbrži na njima bili su Lando Norris i Charles Leclerc...

Landu Norrisu (McLaren) pripao je u petak u Melbourneu prvi slobodni trening za Veliku nagradu Australije, a Charlesu Leclercu u Ferrariju drugi.

Igraj na Formulu 1 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Norris je imao najbrži krug (1:18.564) na prvom treningu (FP1) koji je prekinut u posljednjih 20 minuta nakon što je vozač Williamsa Alex Albon razbio svoj bolid na šestom zavoju u Albert Parku.

Drugi je bio aktualni svjetski prvak Max Verstappen u Red Bullu s 0.018 sekundi zaostatka, a treći George Russell u Mercedesu.

Na drugom treningu Leclerc je prošao krug za jednu minutu i 17.277 sekunde, 0.381 sekundu brže od Verstappena.

Carlos Sainz uspješno se vratio na svoje trkaće mjesto u Ferrariju dva tjedna nakon operacije upale slijepog crijeva, ostvarivši treći najbrži krug u drugom slobodnom treningu, nakon što je bio osmi u FP1.

Treći trening vozi se u noći s petka na subotu, kvalifikacije su na rasporedu u subotu u šest sati ujutro, a utrka za VN nagradu Australije u nedelju s početkom u pet sati ujutro.

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!