Košarka

Lakersi prekinuli niz poraza od Sixersa, Celticsi nastavljaju s pobjedama

Petar Jenjić • subota, 23.03.2024.
Lakersi prekinuli niz poraza od Sixersa, Celticsi nastavljaju s pobjedama
Foto: EPA

Sinoć je odigrano još šest utakmica na NBA parketima. Oklahoma City Thunder vratila se na vrh Zapada, Los Angeles Lakersi prekinuli su niz poraza od Philadelphia 76ersa, dok su novu pobjedu upisali i Boston Celticsi...

Vrh Zapada zadržalo je Oklahoma City Thunder. Na gostovanju kod Toronto Raptorsa slavio je sa 123:103 i tako upisao sedmu pobjedu u zadnjih osam utakmica. S druge strane, Kanađanima je ovo bio čak deveti uzastopni poraz.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Shai Gilgeous-Alexander s 23 poena, sedam skokova i osam asistencija predvodio je Thunder do pobjede, dok je najbolji kod Raptorsa bio Gradey Dick s 21 poenom i pet skokova.

Osmu uzastopnu pobjedu upisali su Boston Celticsi koji su slavili u gostima kod Detroit Pistonsa, jedne od dvije ekipe s najlošijim omjerom u ligi (12-58). Najbolja momčad NBA lige pobijedila je sa 129:102.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Jaylen Brown s 33 koša, dok je Payton Pritchard dodao 20 poena i devet asistencija. Pistonse je predvodio James Wiseman s 24 poena i devet skokova.

Jaren Jackson Jr. s 28 poena i sedam skokova predvodio je Memphis Grizzliese, ali i ubacio pobjednički koš sekundu prije kraja. Na gostovanju kod San Antonio Spursa slavili su s 99:97.

Victor Wembanyama ubacio je 31 poen te dodao 16 skokova i pet asistencija za poraženu ekipu.

Četvrtu pobjedu u zadnjih pet odigranih utakmica upisala je trenutno treća momčad Zapada. Minnesota Timberwolvesi igrali su protiv Cleveland Cavaliersa i slavili sa 104:91.

Mike Conley s 21 poenom i šest asistencija predvodio je Minnesotu, najbolji je kod Clevelanda bio Darius Garland s 19 koševa.

C.J. McCollum ubacio je 30 poena te dodao pet skokova i sedam asistencija za New Orleans Pelicanse koji su glatko slavili na gostovanju kod Miami Heata sa 111:88. Pobjednička ekipa je sada na omjeru 43-27, što je dovoljno za peto mjesto.

Najbolji je kod Heata, koji čvrsto drži poziciju za play-in, bio Jimmy Butler sa 17 poena i pet dodavanja.

Los Angeles Lakersi prekinuli su niz od sedam uzastopnih poraza od Philadelphia 76ersa. Sinoć su na domaćem parketu slavili sa 101:94 i došli do 38. pobjede sezone. Dvije manje, na desetom mjestu, imaju Golden State Warriorsi.

Lakerse je do pobjede predvodio Anthony Davis s 23 koša i 19 skokova, LeBron James dodao je 20 poena, osam skokova i šest asistencija.

Tyrese Maxey s 27 poena predvodio je Sixerse.

NBA:
Detroit Pistons - Boston Celtics 102:129
Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 103:123
Miami Heat - NO Pelicans 88:111
Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 104:91
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 97:99
LA Lakers - Philadelphia 76ers 101:94

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!