Tenis

Polovičan učinak hrvatskih tenisačica u kvalifikacijama za Challenger

Petar Jenjić • nedjelja, 24.03.2024.
Polovičan učinak hrvatskih tenisačica u kvalifikacijama za Challenger
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Dvije hrvatske tenisačice nastupile su u prvom kolu kvalifikacija za Challenger u turskoj Antalyji. Dalje je prošla Tena Lukas, dok je ispala Lucija Ćirić Bagarić...

Hrvatska tenisačica Lucija Ćirić Bagarić nastupila je u prvom kolu kvalifikacija za Challenger koji će se sljedećeg tjedna igrati u turskoj Antalyji. Međutim, već je na prvoj prepreci zaključila nastup.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnica joj je bila španjolska tenisačica Leyre Romero Gormaz s kojom se ranije nije susretala. Ćirić Bagarić dobila je prvi seta sa 6:2, ali je preostala dva izgubila sa 6:3. Meč je trajao dva sata i osam minuta.

Više uspjeha od nje imala je Tena Lukas koja je za protivnicu imala Camillu Rosatello iz Italije, a do pobjede je stigla nakon velike borbe, poslije dva i pol sata provedena na terenu.

Lukas je slavila sa 7:6, 6:7, 6:4 i u njihovom drugom međusobnom dvoboju došla do prve pobjede. Za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv slovenske predstavnice Veronike Erjavec, s kojom ima pozitivan omjer, 2-1. Sva tri meča odigrale su prošle godine.

Challenger Antalya, 1. kolo kvalifikacija:
Leyre Romero Gormaz - Lucija Ćirić Bagarić 2:6, 6:3, 6:3
Tena Lukas - Camilla Rosatello 7:6 (0), 6:7 (5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!