Nogomet

Šveđani i Albanci nakon teških poraza međusobno se sastaju u Solni

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2024.
Šveđani i Albanci nakon teških poraza međusobno se sastaju u Solni
Foto: EPA

Švedska i Albanija sastaju se u prijateljskom dvoboju u Solni nakon što su prije nekoliko dana i jedni i drugi upisali uvjerljive poraze...

I Švedska i Albanija imali su kvalitetne i teške protivnike u prvim prijateljskim susretima u ovcom reprezentativnom terminu te se nisu uspjeli izboriti za pobjedu. I jedni i drugi su upisali visok poraz te će se pokušati iskupiti u ovom dvoboju.

Igraj na Švedska - Albanija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šveđani su gostovali kod Portugala i izgubili s uvjerljivih 5:2, a već u prvom poluvremenu bili su u visokom zaostatku 3:0, imali su Portugalci i 4:0 i 5:1, uglavnom vrlo razočaravajuća večer za Šveđane.

Pogotke za Švedsku postigli su Viktor Gyokeres, jedan od hit napadača ove sezone, sjajni golgeter Sportinga iz Lisabona, te Gustaf Nilsson koji je u 90. minuti samo postavio konačnih 5:2.

Na kraju susreta isti broj udaraca na gol imali su i Portugalci i Šveđani, ali realizacija i kvalitetne šanse bili su na strani Portugala koji je slavio s uvjerljivom razlikom.

Švedska je izgubila s tri gola razlike, ali isto toliko izgubila je i Albanija. Albanci su u Parmi ugostili Čile koji je slavio s 3:0 u sličnom susretu onom između Portugala i Švedske.

I ovdje statistika ne otkriva previše, no Čile je za razliku od Albanije znao iskoristiti svoje prilike i uvjerljivo slaviti. Do 83. minute na semaforu je bilo 1:0, a onda je Čile u završnici osigurao visoku pobjedu.

Što su rekli

Jon Dahl Tomasson, izbornik Švedske: "Plan je otpočetka bio da ne krećemo s istom postavom. Sigurno neće igrati istih 11, imamo puno igrača koji mogu igrati nogomet kakav želimo. Moramo tako pojačati i kompetitivnost unutar momčadi što je uvijek zdravo za konkurenciju. Neću govoriti koliko ću promjena napraviti, ali vidjet ćemo puno novih igrača."

Sylvinho, izbornik Albanije: "Znamo da nas čeka teška utakmica, a nakon povratka u Tiranu moramo promisliti koje ćemo igrače staviti na popis za Europsko prvenstvo. Pogledat ćemo formu svakog igrača i onda odlučiti. Igračima je ovo prilika, moraju se pokazati u dobrom svjetlu protiv Švedske koja je vrlo kvalitetna reprezentacija bogate povijesti. Bit će promjena u sastavu, ali i u formaciji kako bi svi dobili priliku."

Mjesto, vrijeme

Solna, Friends Arena, 19:00

Prošli dvoboj

Prošle dvoboje Švedska i Albanija imali su još 2008. i 20090. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. U Albaniji je bilo 0:0, a u Švedskoj 4:1 uz dva gola Mellberga te po jedan Berga i Svenssona. Za Albaniju je zabio Salihi.

Prognoza

Švedska je ovdje favorit i u prednosti, ali koliko, tek će se vidjeti kada budu poznati sastavi koji će biti prilično šareni po svemu sudeći.

FOTO: EPA/ESTELA SILVA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!