Nogomet

Prosinečki za savršeni start traži pobjedu i protiv Sjeverne Makedonije

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2024.
Prosinečki za savršeni start traži pobjedu i protiv Sjeverne Makedonije
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U zanimljivom dvoboju u Antalyji se sastaju Crna Gora i Sjeverna Makedonija. Bit će to drugi meč Crne Gore pod vodstvom Roberta Prosinečkog...

Dio reprezentacija ovaj reprezentativni termin rezervirao je za boravak u Antalyji, a tamo se nalaze i današnji protivnici Crna Gora i Sjeverna Makedonija. I jedni i drugi su već odradili po jedan dvoboj na ovoj destinaciji.

Igraj na Crna Gora - Sjeverna Makedonija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Robert Prosinečki novi je izbornik Crne Gore i ovo mu je prvo okupljanje reprezentacije. Zasad može biti zadovoljan, a za potpuno zadovoljstvo zasigurno se nada pobjedi u današnjem dvoboju.

U debiju na crnogorskoj klupi Prosinečki je imao na suprotnoj strani reprezentaciju Bjelorusije, a Crna Gora je upisala pobjedu 2:0 golovima u prvom poluvremenu kada su mrežu tresli Adam Marušić i Nikola Krstović.

Bilo je to vrlo dobro izdanje Crne Gore koja je u konačnici zasluženo odnijela pobjedu, međutim sada je čeka još bolji i ozbiljniji protivnik koji će pokazati koliko je vrijedan onaj rezultat protiv Bjelorusa.

Sjeverna Makedonija je pak igrala protiv Moldavije i upisala je remi 1:1. Vodila je od završnice prvog poluvremena pogotkom Bojana Miovskog, ali nije izdržala i u 82. minuti Moldavija je izjednačila preko Vitalija Damascana.

Što su rekli

Robert Prosinečki, izbornik Crne Gore: "Momci su imali veliki motiv Bjelorusije, mislim da se to vidjelo. Došao je novi izbornik, normalno je da su svi imali želju pokazati se. Bili su jako borbeni, čak se Marko Vešović u jednom trenutku skoro potukao pored aut linije. Bili su i trkački izvanredni, a počeli smo i igrati, što je veoma važno. Nadam se da ćemo i u drugom meču biti takvi. Važan je rezultat, ali bitnije je da se upoznamo i uigramo ono što planiramo igrati. Od prvog dana sam vidio da momci imaju odličan odnos, a to je osnova i suština svega. Kada je tako, lakše se i ljepše radi."

Blagoja Milevski, izbornik Sjeverne Makedonije: "Bit će promjena u sastavu, ovdje smo da odigramo dvije utakmice i da provjerimo potencijal pojedinih igrača na različitim pozicijama. To smo napravili u susretu s Moldavijom, a tako će biti i s Crnom Gorom. Igramo protiv protivnika koji u svom sastavu ima puno kvalitetnih igrača koji igraju u Španjolskoj, Italiji i drugim jakim ligama. Osim toga teško je igrati protiv ekipe koja je tek promijenila izbornika. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji sastavljenoj od odličnih pojedinaca i bit će to sjajna prilika odmjeriti snage s takvim rivalom."

Mjesto, vrijeme

Antalya, Mardan Sports Complex, 18:00

Prošli dvoboj

Još 2015. godine susreli su se posljednji put, a Sjeverna Makedonija u prijateljskom dvoboju slavila je s 4:1. Jedini pogodak za Crnu Goru postigao je Stevan Jovetić, a za Sjevernu Makedoniju strijelci su bili čak tri puta sadašnji član Hajduka Aleksandar Trajkovski te jednom Vanče Šikov.

Prognoza

Crna Gora ima blagu prednost, ali i remi se čini izglednim ishodom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!