Košarka

DiVincenzo srušio rekord Knicksa, Bogdanović dvoznamenkast, Zubac blizu double-doublea

Petar Jenjić • utorak, 26.03.2024.
DiVincenzo srušio rekord Knicksa, Bogdanović dvoznamenkast, Zubac blizu double-doublea
Foto: EPA

Bojan Bogdanović sinoć je sudjelovao u pobjedi svojih New York Knicksa, ali priča večeri za momčad definitivno je Donte DiVincenzo. Ivica Zubac upisao je novi poraz s LA Clippersima, bolji su bili Indiana Pacersi...

New York Knicksi na domaćem su terenu bili bolji od Detroit Pistonsa sa 124:99, a Donte DiVincenzo upisao se u povijesne knjige franšize, a ne samo u svoje. Postavio je osobni rekord s 40 poena, kao i rekord Knicksa s čak 11 ubačenih trica.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za takav učinak ispalio je 20 šuteva za tricu, a dodao je i pet skokova. Izdvajamo i triple-double Josha Harta od 11 poena, 14 skokova i deset asistencija, kao i dvoznamenkast broj koševa Bojana Bogdanovića.

Hrvatski košarkaš je ubacio 13 poena (3/4 za dva, 2/7 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i dodao jednu asistenciju za nešto više od 18 minuta u igri protiv svoje nekadašnje momčadi.

Najbolji je u redovima Pistonsa bio Marcus Sasser koji je ubacio 24 koša i dodao šest asistencija.

Deset minuta prije kraja Utah Jazz vodila je na domaćem terenu protiv Dallas Mavericksa s 94:93, nakon čega su gosti uzvratili serijom 16:2 i prelomili utakmicu u svoju korist.

Luka Dončić s 29 poena, 12 skokova i 13 asistencija predvodio je Dallas, Kyrie Irving dodao je 27 koševa i pet asistencija.

Lauri Markkanen ubacio je 34 poena i skupio sedam skokova za poraženu ekipu, Luka Šamanić na terenu je proveo nešto manje od minute bez učinka.

Los Angeles Clippersi sinoć su izgubili svoju petu od zadnjih osam utakmica, ali svejedno i dalje drže četvrto mjesto na Zapadu. Na domaćem parketu poraženi su od Indiana Pacersa koji su slavili sa 133:116.

Ivica Zubac bio je blizu novog double-double učinka od devet koševa (4/8 za dva, slobodna bacanja 1/2), 11 skokova i dvije asistencije za 24 minute u igri. Po 26 poena kod Clippersa ubacili su Paul George i Kawhi Leonard.

Pacerse je do pobjede predvodio Pascal Siakam s 31 poenom, Myles Turner dodao je 24 koša i sedam skokova, a Tyrese Haliburton 21 poen i devet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Detroit Pistons 124:99
Utah Jazz - Dallas Mavericks 105:115
LA Clippers - Indiana Pacers 116:133

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!