Nogomet

U-19: Hrvatska u utakmici za prestiž traži pobjedu

Petar Jenjić • utorak, 26.03.2024.
U-19: Hrvatska u utakmici za prestiž traži pobjedu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Danas je pred U-19 hrvatskom nogometnom reprezentacijom utakmica protiv Rumunjske u kvalifikacijama za Euro. Ni jedni ni drugi ne mogu se plasirati i to će biti utakmica za prestiž...

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina danas u Varaždinu igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo. Veliko natjecanje neće moći izboriti pa je preostalo tek odraditi dvoboj protiv Rumunjske od 14 sati, a taj će dvoboj suditi Jovan Kačevski iz Sjeverne Makedonije.

Igraj na Hrvatska (U-19) - Rumunjska (U-19) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izabranici Siniše Oreščanina odlično su krenuli i upisali pobjedu protiv Njemačke od 2:1. U tom dvoboju bilo je jako puno šansi na obje strane, a Hrvatska je svoje bolje iskoristila i na kraju slavila. Zabijali su Branko Pavić i Roko Brajković, da bi u zadnjim minutama Borna Buljan obranio kazneni udarac i ostavio Hrvatsku u prednosti od 2:1.

Druga utakmica donijela je dvoboj s Turskom. S obzirom na to da je Rumunjska već ranije tog dana svladala Njemačku, bilo je jasno da mini Vatreni nikako ne smiju izgubiti. Međutim, upravo se to i dogodilo.

Turska je jako dobro krenula u utakmicu i već nakon prvih deset minuta stigla do dva pogotka prednosti. Smanjio je Zlatan Koščević početkom drugog poluvremena, ali za nešto više od toga ipak nije bilo šanse. Time je Hrvatska izgubila svoje šanse za plasman na veliko natjecanje.

Rumunjska, kao i Hrvatska, ima tri boda pa će ovaj dvoboj biti za drugo mjesto. Rumunji su turnir otvorili 2:0 porazom od Turske koja je oba pogotka postigla u završnih desetak minuta susreta. U drugoj utakmici svladali su već spomenutu Njemačku s 3:2 i ostavili na dnu skupine bez bodova.

Za 1:0 i 2:1 vodstvo zabijali su Patrick Dulcea i Alexandru Stan, dva puta Njemačka se vraćala preko Dženana Pejčinović, no pobjedu Rumunjima duboko u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena donio je Adrian Mazilu.

Prije točno dvije godine ove dvije reprezentacije također su igrale u kvalifikacijskoj skupini za Euro. Tada je Rumunjska otišla na veliko natjecanje, a Hrvatsku je svladala s 2:1. Jedini gol za Hrvatsku tada je postigao Karlo Špeljak.

Što su rekli

Siniša Oreščanin, izbornik Hrvatske: "Meni je Varaždin jako drag grad s kojim imam svojevrsnu tajnu povezanost. Vjerujem da će na tribinama varaždinskog stadiona biti puno navijača koji će podržati igrače. Dečki su to zaslužili svojim angažmanom i pobjedom protiv Njemačke. Gledatelji će u svakom slučaju imati priliku pogledati još jednu vrlo zanimljivu utakmicu, a vjerujem da ćemo ih uspjeti obradovati još jednim vrijednim rezultatom."

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski stadion, Varaždin, 14:00

Sudac: Jovan Kačevski (Sjeverna Makedonija)

Zadnji susret

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, na današnji dan prije dvije godine, Rumunjska je slavila protiv Hrvatske s 2:1.

Prognoza

Jasno je da se radi o izjednačenoj skupini u kojoj svaka reprezentacija može svakoga dobiti. Danas vjerujemo da će do pobjede ipak doći Hrvatska.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!