Tenis

Zbog ozljede gležnja Andy Murray mora pauzirati dulje vrijeme

HINA, Petar Jenjić • utorak, 26.03.2024.
Zbog ozljede gležnja Andy Murray mora pauzirati dulje vrijeme
Foto: EPA

Andy Murray ponovno je ozlijeđen. U porazu od Tomaša Machača doživio je potpunu rupturu prednjeg talofibularnog ligamenta i gotovo potpunu rupturu kalkaneofibularnog ligamenta...

Škotski tenisač Andy Murray ozlijedio je gležanj u porazu u trećem kolu teniskog ATP turnira u Miamiju zbog čega će izbivati s teniskih terena "duže vremena".

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Murray je u nedjelju napustio teren u velikim bolovima na kraju meča nakon što ga je svladao Čeh Tomaš Machač s 5:7, 7:5, 7:6 (5).

Iako je nastavio igrati i isprva bio optimističan u vezi sa svojim gležnjem, Škot, trenutno 62. na svjetskoj ljestvici, rekao je u ponedjeljak da je doživio potpunu rupturu prednjeg talofibularnog ligamenta i gotovo potpunu rupturu kalkaneofibularnog ligamenta.

"Idem kod specijaliste za gležnjeve kad se vratim da smislim sljedeće korake. Razumije se da je ovo teško podnijeti i da ću biti odsutan dulje vrijeme", rekao je Murray.

Žrtva brojnih ozljeda od 2017., Murray, koji će u svibnju napuniti 37 godina i kojemu je 2019. ugrađena metalna proteza kuka, već je nagovijestio da će se ove sezone povući, kazavši da se nada da će moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Također je izrazio želju zadnji put zaigrati na Roland Garrosu, koji počinje 26. svibnja. Wimbledon, gdje je Murray dva puta slavio, počinje 1. srpnja, a Olimpijske igre 26. srpnja.

Izravan plasman na olimpijski turnir osigurat će prvih 56 tenisača na ATP ljestvici od 10. lipnja, a Murray je trenutno 61. Ako ne osigura plasman preko ATP ljestvice, Murray bi mogao sudjelovati kao bivši olimpijski prvak s obzirom da je osvojio zlato u pojedinačnoj konkurenciji na OI u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru 2016. godine.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!