Košarka

Nekadašnji košarkaš Golden State Warriorsa više neće igrati za Srbiju

Mario Borko • utorak, 26.03.2024.
Nekadašnji košarkaš Golden State Warriorsa više neće igrati za Srbiju
Foto: EPA

Nemanja Nedović, igrač Crvene Zvezde, otkrio je da više neće nastupati za reprezentaciju, a odluku je donio još prošlog ljeta...

Najbolji strijelac Crvene Zvezde u Euroligi, Nemanja Nedović, više neće igrati za reprezentaciju Srbije. Svoju odluku obznanio je u ponedjeljak nakon utakmice ABA lige. Bivši igrač Golden State Warriorsa povukao se iz reprezentacije još prošlog ljeta prije Svjetskog prvenstva, a iako je tada ta odluka glasila kao privremena sada je postala konačna.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

32-godišnjak je seniorsku karijeru započeo u Zvezdi još 2008. godine. Osim sezone u NBA-u igrao je još i u Litvi, Španjolskoj, Italiji i Grčkoj prije nego što se prije gotovo dvije godine vratio u Beograd. Za reprezentaciju je debitirao 2013. godine, a najveći uspjeh mu je srebrena medalja s Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Bek šuter u ovoj sezoni ABA lige prosječno bilježi 12,4 poena, 4,3 asistencije i 2,1 skok po utakmici. Šuterski je puno više učinkovitiji u Euroligi gdje u prosjeku postiže gotovo 14 koševa uz osam posto višu razinu šuta.

"S reprezentacijom sam završio prošlog ljeta tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo. Moje tijelo više nije moglo izdržati takve napore. Godine prolaze, sve sam stariji, klupska sezona je sve duža i jednostavno mi je potreban odmor. U međuvremenu sam dobio i dijete, više ne mogu pratiti taj ritam, a dolaze mlađi", rekao je Nedović.

Srbija je za razliku od Hrvatske, koju očekuje kvalifikacijski turnir, već osigurala nastup na Olimpijskim igrama. Tamo je smještena u skupini sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom, a pridružit će im se pobjednik kvalifikacija u Portoriku. Na njima sudjeluju domaćin, Italija, Bahrein, Meksiko, Litva i Obala Bjelokosti.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!