Rukomet

Vujović: 'Zadovoljan sam kako smo izgledali u obrani, ali ovako se u napadu igralo prije 100 godina'

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.03.2024.
Vujović: 'Zadovoljan sam kako smo izgledali u obrani, ali ovako se u napadu igralo prije 100 godina'
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Nexe je upisao poraz u prvom susretu osmine finala Europske lige, bolji je bio RN Löwen koji je slavio s 24:19 i ima lijepu prednost uoči uzvrata...

Trener Nexea Veselin Vujović nije mogao biti zadovoljan, a ističe individualnu kvalitetu protivnika koja je presudila.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Poslije ovoliko promašaja, teško da možeš dobiti i puno lošiju ekipu od RN Löwena. 60 minuta su bili fokusirani i igrali u najjačoj postavi, to je skup izvanrednih pojedinaca i u trenucima kada nemaju rješenja, netko od njih ih izmisli i nađe. Sjećam se jednog gola Knorra s 15 metara sa zemlje, a prije toga je Štrlek promašio naša dva zicera u kontri."

Skromna igra u fazi napada bila je ključna dok je s druge strane obrana dobro funkcionirala.

"Zadovoljan sam kako smo izgledali u obrani, ali igrajući napad ovako kako mi igramo, ovako se igralo prije sto godina. Srednji bekovi driblaju loptu i vode je u tom nekom španjolskom stilu bez brzog protoka, a tako nema šan se dobiti niti prosječnu ekipu. Prekratko sam tu, ali mislim da smo u obrani promijenili puno toga. No s pozicije pivota promašili smo jedno pet ili šest šuteva. Ako ti lopta dođe na pivota, znači da si izradio šansu, ali promašiš taman pet ili šest, a izgubio si pet razlike."

RN Löwen je i prije krvog susreta bio favoirit.

"Izanalizirat ćemo, već smo u svlačionici rekli par stvari. Šansa da prođemo RN Löwen i prije početka nije bila velika, ali smo se nadali da ćemo u dobroj atmosferi barem kod kuće izvući dobar i povoljan rezultat, a ovo je daleko od povoljnog rezultata. Moramo što prije podići ekipu jer nas čeka domaće prvenstvo i izuzetno teška utakmica sa Zagrebom, čini mi se da trenutno više razmišljamo o tome nego o revanšu protiv Löwena."

Dvorana u Našicama ponovno je bila pretijesna za sve one koji su željeli doći na utakmicu.

"Žao mi je zbog publike, ovolikog broja ljudi koji su nas bodrili cijelo vrijeme, da nismo postigli barem malo bolji rezultat, a imali smo šansu. Šansa ti se ne pruža svakog dana, moraše je iskoristiti, nadam se da smo ovdje to naučili."

Vujović ističe kako nema straha od Löwena.

"Nema razloga, to je sport, njih je sedam na terenu, nas sedam također. Nema razloga da se bojimo. Trebamo odigrati dobru utakmicu, da ostvarimo najbolji mogući rezultat i da to bude impuls za ono što nas čeka iza toga, a to je Zagreb ovdje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!